5 modalități prin care râsul te poate ajuta să își schimbi perspectivele

Data publicării:
Foto Unsplash/ Omar Lopez
Descriere foto: Foto Unsplash/ Omar Lopez

Viața poate fi dificilă, descurajantă și copleșitoare. Zilele pline de răsturnări de situație neașteptate te lasă să te întrebi când fericirea și bucuria vor veni în calea ta. Dar iată de ce este important să râzi în fiecare zi. 

Viața este despre echilibru. Atunci când suntem pesimiști, avem tendința de a vedea viața ca fiind grea și problematică. Prin urmare, este extrem de important să te distrezi și să te joci în viața ta, deoarece acest lucru aduce energie pozitivă, care, în schimb, îți oferă capacitatea de a găsi soluții la problemele tale.


Totul ține de perspectiva pe care o ai față de o situație sau de o emoție cu care te confrunți, iar tu ai puterea de a o schimba pe a ta. Există diferite modalități prin care poți realiza schimbarea atitudinii tale.


Dar cel mai simplu mod de a ști cum să fii fericit, să te înveselești și să-ți creezi o atitudine pozitivă este prin râs. 


Iată 5 modalități prin care râsul te ajută să ai perspective noi în viață, potrivit yourtango.com:


1. Râsul îți schimbă postura.


Mușchii tăi se relaxează, fața ta se deschide și, dintr-o dată, devii și întruchipezi o persoană accesibilă, amuzantă și pozitivă. Ceilalți vor gravita spre asta. Nu fi surprins când vei ajunge să ai mai mulți prieteni și oameni care vor să iasă cu tine.


Limbajul trupului este o parte uriașă a comunicării umane, iar o față care râde reprezintă o abordare fără amenințare.  


2. Râsul conectează oamenii. 


Prietenii au, de obicei, același simț al umorului, deoarece a râde împreună este o parte uriașă a unei prietenii. Dacă nu puteți să râdeți împreună, cum vă puteți sprijini unul pe celălalt în situații de suferință?


Râsul este cel mai mare instrument pentru a supraviețui celor mai oribile situații, prin urmare, aveți nevoie de un partener care poate râde de aceleași lucruri.


3. Râsul este contagios.


Când zâmbești, altcineva îți va zâmbi la rândul său. Acum, ai pornit o reacție în lanț de oameni fericiți peste tot.


Așa cum spune proverbul: fii schimbarea pe care vrei să o vezi.


4. Râsul te face să te simți viu.


Atunci când râzi mult, simți că poți cuceri lumea și că lumea este terenul tău de joacă. Energia ta este ușoară și ai senzația că ești liber ca o pasăre.


5. Râsul este un mare eliberator de stres.


Când vă aflați într-o situație dificilă, traumatică, găsiți ceva de care să râdeți. Acest lucru va ușura tensiunea și perspectiva întunecată asupra vieții. Chiar dacă este doar pentru un moment, corpul tău primește mesajul că totul este în regulă, putem face asta împreună.


Atunci când vă confruntați cu stresul, durerea sau trauma, înțeleg că nu este întotdeauna ușor să râdeți. Dar încercați cu adevărat să găsiți modalități de a râde sau de a zâmbi în fiecare zi.


Resurse grozave sunt clipurile de pe YouTube, filmele de comedie sau poate doar să vă observați vecinii. Găsiți ceva care vă amuză și împărtășiți acest lucru cu un partener sau un prieten. Veți experimenta că viața este plină de posibilități și de bucurie, chiar și atunci când trebuie să o căutați cu adevărat.


Aduceți echilibru în viața voastră, fiți serioși atunci când trebuie, dar în rest: jucați-vă, fiți amuzanți, râdeți și distrați-vă de minune.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel