5 lucruri pe care trebuie să le știi despre STRES! Psihiatrul Petronela Nechita, explicații

Data publicării:
stres. Foto Unsplash/ autor JESHOOTS.COM
Descriere foto: stres. Foto Unsplash/ autor JESHOOTS.COM

Dr. Petronela Nechita, medic primar psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași spune că stresul este o reacție naturală a corpului, care poate fi manageriată dacă știi 5 lucruri esențiale despre el. Iată ce trebuie să știi despre stres:

Stresul este o reacție naturală a corpului, fizică și psihică, la experiențe negative și pozitive, deopotrivă. Prin stres, creierul și corpul răspund la solicitări. Orice provocare - cum ar fi performanța la locul de muncă sau la școală, o schimbare semnificativă a vieții sau un eveniment traumatic - poate fi stresantă.

„Pe termen scurt, stresul poate fi benefic pentru sănătatea și siguranța noastră, ajutându-ne să facem față situațiilor dificile. Multe persoane spun că lucrează mai bine în condiții de stres. Pe termen lung apare, însă, cronicizarea, iar stresul atinge un nivel care determină pierderea controlului, teamă și anxietate. Când devine cronic, stresul poate cauza o multitudine de simptome, afecțiuni și dezechilibre la toate nivelurile: fizic, mental și emoțional”, a declarat dr. Petronela Nechita, medic primar psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași. 

Stresul cronic ne poate distruge sănătatea: afectează în egală măsură sistemul nervos central, cardiac, respirator, endocrin, imunitar, digestiv, muscular și reproducător. „Este extrem de important să acordăm atenție modului în care ne ocupăm de factorii de stres minori și majori, astfel încât să știm când să solicităm ajutor”, consideră dr. Nechita.

Vezi pe DC Medical care sunt cele 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre STRES.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel