5 ceaiuri care te scapă de STRES și ANXIETATE

Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ, Foto Unsplash / Autor Feeh Costa
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ, Foto Unsplash / Autor Feeh Costa

Pentru persoanele care se confruntă cu stres și anxietate, este crucial să ia măsuri din timp, cum ar fi: practicarea tehnicilor de relaxare, exerciții fizice regulate, somn suficient și odihnitor, dar și să discute cu un psiholog / psihiatru. Dar și anumite ceaiuri pot ajuta:

Puteți face din savurarea unui ceai un ritual de calmare, dacă îl beți seara, înainte de culcare. Iată câteva ceaiuri care au efect relaxant și care pot ajuta în calmarea stărilor de stres și anxietate: 

1. Ceaiul de tei

În medicină populară, se spune că teiul ajută la diminuarea anxietății. Se crede că un ceai de tei vă poate ajuta să vă relaxați și, eventual, să vă ameliorați  insomnia, o afecțiune frecvent legată de problemele de anxietate. 

Deși nu există prea multe cercetări cu privire la beneficiile potențiale ale teiului asupra sănătății, un studiu preliminar, publicat în Journal of Ethnopharmacology,  a constatat că planta ar putea ajuta la ameliorarea anxietății.

2.  Ceaiul verde

Un aminoacid găsit în mod natural în ceaiul verde, teanina promovează relaxarea și ajută la tratarea unei serii de probleme precum anxietatea, depresia și stresul. Un studiu preliminar sugerează că teanina poate ajuta la îmbunătățirea dispoziției, a funcției creierului și la calmarea răspunsului corpului la stres. Atenție, însă, nu se bea seara, după ora 18.00, pentru că este un ceai care conține cafeină. 

O analiză a mai multor studii arată că persoanele care consumă ceai verde în mod regulat pot avea o protecție sporită împotriva hipertensiunii arteriale și a colesterolului ridicat (doi factori de risc de top pentru bolile de inimă), precum și a unor forme de cancer. 

Vezi pe DC Medical care sunt celelalte trei ceaiuri care te ajută în lupta cu stresul și anxietatea. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel