5 alimente care îți îmbunătățesc sănătatea intestinală și te scapă de coșurile de pe față

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa unsplash

Iată cinci alimente pe care ar trebui să incluzi în dietă pentru o mai bună sănătate intestinală, mai ales dacă ai o piele predispusă la acnee.

O întrebare frecventă pe care o aud nutriționiștii se referă la efectul pe care dieta îl poate avea asupra tenului. Nutriționiștii spun că, atunci când vine vorba de piele, putem încerca să folosim cele mai bune produse de îngrijire a pielii, să optăm pentru tratamente faciale și, de asemenea, să introducem medicamente și suplimente, dar toate acestea pot părea ineficiente fără o alimentație corectă. Pielea, fiind cel mai mare organ al corpului, este o reflectare a stării în care se află corpul în interior.

Conexiunea minte-intestin nu este doar metaforică. Creierul nostru și intestinul sunt cu adevărat conectate printr-o rețea extinsă de neuroni și hormoni care oferă în mod constant feedback despre cum vă simțiți, dacă sunteți stresat sau dacă sunteți atacat de vreun virus sau bacterie. Această „autostradă” a informațiilor se numește axa creier-intestin și oferă actualizări constante despre starea lucrurilor la cele două zone ale corpului. Acea senzație de diaree chiar înainte de examen sau de o întâlnire importantă este doar un exemplu al conexiunii dinter intestin și creier. Ești stresat și intestinul știe imediat.

Pielea este barometrul sănătății intestinale. Dacă digestia este slabă și te simți adesea constipat, ai arsuri la stomac sau ești balonat, acest lucru se poate datora activității microbiene scăzute din intestin de către microflora intestinală. Pentru o piele bună, sănătatea necesită o microbiotă intestinală sănătoasă.
Iată câteva moduri prin care poți îmbunătăți microbiota intestinală și poți obține acea piele cu aspect suplu, cu un ten clar și strălucitor.

 

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel