5 alimente bogate în proteine ​​pentru mușchi puternici

Data publicării:
Somon, foto Unsplash/ autor: Caroline Attwood
Descriere foto: Somon, foto Unsplash/ autor: Caroline Attwood

Proteinele sunt importante pentru sănătatea oaselor și a mușchilor. Dacă nu mâncați produse de origine animală, asigurați-vă că vă bucurați de o varietate de proteine pe bază de plante. 

1. Piept de pui 


Carnea de pasăre ar putea fi unul dintre cele mai bune alimente atunci când vine vorba de o dietă sănătoasă: are un conținut ridicat de proteine, vitamine din grupa B și un conținut scăzut de grăsimi saturate, potrivit Academiei de Nutriție și Dietetică.


2. Curcan 


Dacă te-ai săturat de pui, curcanul este un alt aliment sănătos, bogat în proteine ​​și sărac în carbohidrați. Carnea de curcan are mai puține grăsimi saturate decât carnea de pui, conform Academiei de Nutriție și Dietetică. 


3. Somon


Somonul este probabil unul dintre cele mai bune alimente bogate în proteine ​​datorită acizilor grași omega-3 benefici pentru inimă, potrivit American Heart Association. AHA recomandă adulților să mănânce în fiecare săptămână două porții de pește gras, precum somonul. 


4. Lintea 


Lintea este o mâncare vegetariană excelentă, bogată în proteine. Nu doar pentru proteine, dar este și o sursă solidă de fibre, potasiu, folat și antioxidanți, potrivit Școlii de Sănătate Publică de la Harvard . Consumul regulat de linte ajută la îmbunătățirea nivelului de colesterol, conform Canadian Medical Association Journal. 


5. Brânza de vaci


Brânza de vaci - mai ales când este amestecată cu fructe bogate în fibre - este o gustare sănătoasă datorită conținutului său de grăsimi și proteine. Brânza de vaci este, de asemenea, o sursă bună de calciu care susține sănătatea oaselor. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel