5 alimente bogate în FOSFOR. Beneficii uimitoare pentru dinți și oase puternice

Data publicării:
Alimente bogate în fosfor, foto Unsplash/ autor: Farhad Ibrahimzade
Descriere foto: Alimente bogate în fosfor, foto Unsplash/ autor: Farhad Ibrahimzade

Aceste 5 alimente bogate în fosfor te vor ajuta să ai dinți și oase puternice. Iată care sunt cele mai bune alimente pentru sănătatea organismului tău. 

Cea mai mare parte a fosforului din organism se găsește în oase și dinți, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA (NLM). Nu daor că ajută la formarea oaselor și a dinților, dar mineralul ajută corpul să producă și energie, potrivit Institutului Național de Sănătate (NIH).


1. Creveți


Fructele de mare, precum creveții , sunt un aliment cu conținut scăzut de calorii, care furnizează substanțe nutritive cheie, inclusiv fosfor, proteine, vitamina B12 și acizi grași omega-3 , un tip de grăsime sănătoasă importantă pentru sănătatea creierului.

 

2. Somon


Somonul este un pește gras care oferă o alimentație excelentă, inclusiv fosfor, omega-3 și chiar vitamine D.


3. Piept de curcan


Pieptul de curcan este foarte delicios și este redus în calorii și grăsimi. În plus are un număr bogat de nutrienți importanți. 85 de grame de piept de curcan prăjit conține: 135 calorii; 3,26 grame de grăsime; 0 grame de carbohidrați; 24,70 grame de proteine. 


4. Lintea


Lintea etse un alt aliment vegan bogat în fosfor. Lintea este, de asemenea, o sursă bună de proteine ​​și fier pe bază de plante. Lintea vine într-o gamă largă de culori datorită antioxidanților lor. 


5. Năut


Năutul, cunoscut și sub denumirea de fasole Garbanzo, este un aliment vegetarian popular, bogat în fosfor. În plus, aceeași porție conține aproape 15 grame de proteine ​​pe bază de plante și 13 grame de fibre.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel