4 motive pentru care să nu excludeți ceapa din dieta voastră

Ceapă, sursa pixabay
Descriere foto: Ceapă, sursa pixabay

Ceapa este un aliment bogat în vitamine, minerale și fibre.

Ceapa are o sumedenie de beneficii pentru sănătate:

* risc mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral - ceapa conține compuși organici de sulf, care sunt motivul pentru care ceapa are un gust și un miros atât de ascuțit și puternic. Compușii organici ai sulfului contribuie la reducerea nivelului de colesterol din corpul dumneavoastră și pot ajuta la descompunerea cheagurilor de sânge, reducând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral; ar fi bine să consumați ceapa crudă, mai degrabă decât gătită.

* ajută la controlul diabetului - atât quercetina, cât și compușii organici ai sulfului din ceapă promovează producția de insulină, făcându-i o alegere vegetală utilă pentru cei cu diabet.

 

Citește continuarea pe DCMedical.

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Dată: 14 sep, 08:03 | Categorie: Sanatate
Get it on App Store Get it on Google Play