3 idei utile din Mamutul banilor, cartea care te ajută să îți dezvolți mentalitatea despre finanțe

Data publicării:

Când vine vorba de instinctele noastre financiare, nu suntem mai evoluați decât strămoșii noștri care vânau mamutul lânos cu sute de mii de ani în urmă. Asta pentru că, lucruri simple, precum economisirea sau evitarea cheltuielilor excesive, care ne pot ajuta să obținem succesul financiar, se află în contradicție cu modul în care a supraviețuit și a evoluat specia noastră.

Acesta este și motivul pentru care, în ciuda volumului imens de informații și sfaturi din partea experților financiari, majoritatea oamenilor nu par să se descurce cu gestionarea finanțelor personale. Cartea Mamutul banilor, recent apărută la editura ap! (ACT și Politon), abordează într-o manieră originală și eficientă problema gestionării banilor și te ajută să valorifici puterea psihologiei financiare pentru a-ți dezvolta mentalitatea despre bani și a-ți atinge obiectivele.


Mamutul banilor: Valorifică puterea psihologiei financiare  pentru a-ți dezvolta mentalitatea despre bani, pentru a evita dispariția pecuniară și a-ți atinge obiectivele financiare de dr. Brad Klontz, dr. Ed Horwitz și dr. Ted Klontz, se concentrează pe convingerile și obiceiurile noastre cu privire la bani, dar și asupra înțelegerii originii acestor comportamente, scopul ei fiind să ne ajute să înțelegem cu adevărat modul în care trecutul nostru multigenerațional ne-a influențat relația actuală cu banii. Înțelegând aceste aspecte ce țin de modul în care s-a născut atitudinea noastră față de bani și modul cum ne administrăm banii în general, vom putea să facem schimbările necesare pentru a ne bucura cu adevărat de succes financiar.
 
Mamutul banilor este cartea care te va ajuta să îți înțelegi propriul comportament vizavi de bani și să îți dai seama ce trebuie să faci pe viitor pentru a-ți gestiona banii mai inteligent. Scrisă pentru oricine speră să-și îmbunătățească relația cu banii dar și pentru cei care vor doar să perfecționeze elementele de bază ale comportamentului financiar responsabil, această lectură este ideală și pentru cei care manifestă un interes special pentru modul în care interferează psihologia, economia și finanțele personale.
 
Această carte privește bunăstarea financiară dintr-o perspectivă psihologică și evolutivă, dezvăluind obstacolele care îi împiedică pe oameni să facă primii pași critici către bunăstarea financiară, examinând modul în care instinctele și convingerile noastre despre bani ne influențează comportamentele financiare. În calitate de experți de top în psihologie financiară, autorii Dr. Brad Klontz, Dr. Ed Horwitz și Dr. Ted Klontz te vor ajuta să conștientizezi cum ți-au influențat convingerile pe care le ai despre bani deciziile financiare de până acum, ce alte obiceiuri mai sănătoase ai putea adopta în acest sens sau cum ai putea construi o viață financiară mai sigură pentru tine și familia ta. În aceste pagini vei găsi, pe lângă explicațiile psihologice foarte interesante ale unor comportamente pe care le ai, și la care nu te-ai gândit niciodată prea mult până acum, și o serie de instrumente foarte utile cu ajutorul cărora îți poți corecta convingerile cu privire la bani care te împiedică să ai viața prosperă pe care ți-o dorești.

3 idei utile care te ajută să îți dezvolți mentalitatea despre finanțe

Originile tale îți influențează relația pe care o ai cu banii


„Experiențele tale timpurii și cele ale strămoșilor tăi au generat anumite convingeri despre bani. Poate că le-ai deprins în mod direct discutând cu părinții tăi, sau observând interacțiunea altor oameni cu banii, sau în urma transferului genetic. Deciziile tale financiare reprezintă produsul unor convingeri moștenite de la familia și/ sau cultura ta. Unele dintre aceste Scenarii Financiare pot fi utile, în timp ce altele pot fi dăunătoare. Poate că unele au funcționat foarte bine în trecut, însă acum pot fi distructive.” – Mamutul banilor

Pentru a reuși, trebuie să înveți să te adaptezi


„Succesul implică efort și sacrificiu. În lipsa unei viziuni clare și pasionante pentru ceea ce îți dorești, va fi foarte greu să îți păstrezi motivația. Cu cât mai abstractă este definiția succesului (de ex.: pensionarea), cu atât sunt mai mici șansele ca Mamutul banilor lăuntric să te ducă într-acolo. Oamenii sunt programați să își conserve energia. Avem nevoie de un scop pasionant ca să mergem mai departe. Odată ce viziunea este creată, vei deveni de neoprit. Explorarea sinelui și construirea viziunii sunt esențiale pentru crearea motivației intrinseci de a-ți urmări și atinge obiectivele. Cu o viziune clară în minte, alimentată de pasiunea ta de a o transforma în realitate, elaborarea unui plan realist pentru economii și gestiune financiară devine relativ simplă. În lipsa viziunii, îți poate părea un proces descurajant și laborios. Dacă poți să-ți imaginezi și să simți gustul obiectivelor tale, vei avea șanse mai mari să le atingi.” – Mamutul banilor

Evoluează – dezvoltă-ți viziunea legată de bani pentru a avea succes!


„Calea Evoluției Mamutului Banilor ți se va deschide printr-o înțelegere profundă a sinelui tău adevărat – prin cunoașterea motivațiilor tale, a prejudecăților, a Scenariilor Financiare, a trecutului și a triggerilor. O viziune pasionantă generează motivația și energia pentru stabilirea unui plan. Viteza cu care te îndrepți spre obiectivele pe care ți le-ai stabilit depinde doar de tine. (…) Odată ce viziunea ta devine mai interesantă și mai convingătoare, îți vei construi motivația intrinsecă pentru a o transforma în realitate. Dorința de a-ți transforma viziunea în realitate îți va învinge rezistența în fața asumării responsabilității în privința vieții tale financiare. Temerile tale vor dispărea și vei adopta o mentalitate a realizărilor și a succesului. Tu vei deține controlul. Nu te teme să cauți siguranța financiară, bogăția, independența, libertatea și mijloacele de a-i ajuta pe ceilalți. Adu-ți aminte că tu și familia ta meritați asta.”

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Luisa Ene | Categorie: Carte


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel