19 semne ale deficitului de vitamina D. Poate duce la probleme cognitive, dar și la scăderea sistemului imunitar

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Vitamina D, vitamina soarelui, este responsabilă cu sănătatea oaselor, mușchilor și cu creșterea imunității. Care sunt semnele deficitului de vitamina D.

Vitamina D este vitamina responsabilă cu imunitatea și metabolismul și în ciuda faptului că aceasta se sintetizează ca urmare a expunerii la soare, și numai 10 minute, riscul de deficit este unul destul de mare.

Vitamina D, rolul său în organism

Vitamina D are un rol foarte important la nivelul organismului, acesta contribuind în reglarea nivelurilor de calciu și fosfor, ceea ce duce la întărirea oaselor. De asemenea, poate contribui și la sănătatea musculaturii, dar și a sistemului imunitar.

19 simptome și semne ale deficitului de vitamina D

Aveți dureri inexplicabile

Așa cum am precizat deja, vitamina D este esențială pentru sănătatea oaselor, ajutând la fixarea calciului în oase, dar și la reglarea nivelului de fosfor.

Astfel, deficitul de vitamina D are ca urmări dureri musculare sau durerii de oase, chiar și dacă nu ați avut o activitate fizică recentă, arată Medical News.

Deficitul de vitamina D face ca oasele să fie slabe și moi, mai ales în cazul copiilor mici, care sunt mai expuși la rahitism.

Transpirația capului

Un alt semn al deficitului de vitamina D este transpirația la nivelul capului, în special la bebeluși. Astfel, tulburările de transpirație care picură de pe frunte, dar și frecvența acestea trebuie luate în considerare și nu ignorate.

Acest semn nu este însă unul specific deficitului de vitamina D, ci este asociat și cu hipertiroidismul, de exemplu.

Citește întreaga știre pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel