14 boli grave care se pot ascunde în spatele unei mâncărimi care nu mai trece: simptom ciudat

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Romina Farías
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Romina Farías

Ai o mâncărime care parcă nu mai trece orice ai face? Ea poate fi simptom al unor boli grave. Iată care: 

Sunt numeroase motive pentru care te-ai putea trezi cu mâncărimi care parcă nu mai trec. De regulă, mușcăturile de insecte sunt de vină, dar și acestea care pot transmite boli periculoase. Dar la cauze se pot adăuga și iritații provocate de varii lucruri din viața de zi cu zi, gen alergii la detergentul de rufe spre exemplu sau la cel de spălat vase. Apoi, este posibil să aveți o erupție cutanată din cauza unor medicamente precum antibioticele, antifungicele, medicamentele anti malarie și cele calmantele narcotice, cum ar fi opioidele. Nu în ultimul rând, femeile însărcinate se pot trezi cu mâncărimi supărătoare din cauza faptului că organismul trimite mai mult sânge către piele și o întinde peste burta crescândă. La gravide, dacă mâncărimea e prea puternică, mai ales pe mâini sau picioare, ar putea fi vorba de o afecțiune mai gravă, numită colestază, care este cauzată de acumularea de săruri biliare din ficat, așa că ele ar trebui să consulte un medic. Dar sunt și alte boli care au ca simptom mâncărimea. Iată câteva dintre ele: 

1) Hipotiroida
Tiroida este o glandă sub formă de fluture, situată la baza gâtului, care produce un hormon care ajută organismul să stocheze și să ardă energia. Dacă nu produce suficient – adică ai hipotiroidă - ai putea să te simți obosit, slăbit, amețit și cu mintea încețoșată. Ați putea, de asemenea, să te trezești cu pielea uscată și cu o mâncărime supărătoare. Aceste efecte sunt mai frecvente la femei, care ar putea să aibă probleme și cu menstruația sau infertilitatea. 

2) Diabet
Problemele de piele pot fi, în unele cazuri, primul simptom al diabetului. Dacă aveți mâncărime supărătoare, ar putea fi vorba și de infecție fungică sau de piele uscată, printre altele. Atunci când circulația este problema, picioarele pot fi cele mai afectate.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel