12 ani fără Mădălina Manole. Ce scria artista în biletul de adio: „Astea mă fac să gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viața mea”

Data actualizării: | Data publicării:
Mădălina Manole, foto Unsplash/ Facebook
Descriere foto: Mădălina Manole, foto Unsplash/ Facebook

Pe 14 iulie ar fi fost ziua de naștere a Mădălinei Manole. Fata cu părul de foc ar fi împlinit 55 de ani. În loc de tort, familia artistei comemorează 12 ani de la moartea artistei. Mădălina Manole s-a stins din viață tot pe 14 iulie, de ziua ei de naștere, când împlinea 43 de ani. Atunci, depresia artistei, care devenise mamă de curând și care se lupta cu probleme în carieră, a decis că era timpul ca aceasta să plece. A lăsat în urmă un bilet de adio sfâșietor, dar și multă durere. 

Magdalena-Anca Manole s-a născut la data de 14 iulie 1967 în orașul prahovean Vălenii de Munte, fiind primul copil al cuplului format din Ion și Eugenia Manole; la un an distanță se naște Marian, singurul frate al Mădălinei. Interpreta a moștenit pasiunea pentru muzică de la mama sa, care cânta muzică populară. În copilărie, fiind dornică să cunoască tainele chitarei, tânăra artistă ia lecții de la Ana Tetelea Ionescu, o cântăreață de muzică folk din Ploiești. La vârsta de cincisprezece ani devine membră a Cenaclului Tineretului prahovean, condus la vremea respectivă de poetul Lucian Avramescu. Concomitent, Mădălina Manole și-a continuat studiile frecventând cursurile Liceului de Chimie din Ploiești, pe care l-a absolvit ulterior. De asemenea, Mădălina Manole a terminat Școala de controlori trafic aerian Băneasa și a lucrat timp de 4 ani în acest domeniu, potrivit Wikipedia. 

Moarte subită

Mădălina Manole a decedat în 14 iulie 2010, chiar în ziua în care a împlinit 43 de ani. Cântăreața a fost găsită decedată în locuința ei de pe strada Griviței din Otopeni. I.N.M.L a stabilit că Mădălina s-a sinucis înghițind un pesticid foarte toxic numit Carbofuran (cunoscut sub numele de Furadan) iar decesul a survenit în câteva minute. Totul s-a petrecut la numai câteva ore după ce artista a părăsit un studiou unde a efectuat o repetiție muzicală.


„Fata cu părul de foc”, Mădălina Manole, nu a fost înmormântată sub binecuvântarea slujbei obișnuite de înmormântare, având în vedere moartea prin sinucidere, însă a avut parte de o slujbǎ specială pentru astfel de situații, în fața bisericii Sfinții împărați Constantin și Elena din Ploiești și apoi a fost înhumată în cimitirul Bolovani din Ploiești.

12 ani de la moartea Mădălinei Manole

Au trecut aproape 12 ani de când Mădălina Manole a fost găsită fără suflare în locuința ei din Otopeni. Moartea regretatei artiste a lăsat în urmă multă durere, dar și multe semne de întrebare. De atunci și până acum, familia Mădăline Manole nu are liniște și vrea să facă dreptate. Fratele Mădălinei a declarat în nenumărate rânduri că nu crede că sora lui și-a luat viața, acuzându-l pe  fostului ei soț și tatăl copilului, Petru Mircea, de moartea acesteia.

Răzvan Simion, dezvăluiri cutremurătoare despre ultima întâlnire cu Mădălina Manole: „Era de nerecunoscut”

 

Biletul de adio pe care l-a scris înainte să moară

Cu toate astea, biletul de adio lăsat de Mădălina Manole a înfiorat pe toată lumea. Regretata artistă a scris că, deși are tot ce își dorește, nu mai este mulțumită cu viața ei . De asemenea, aceasta a cerut să nu fie judecată pentru gestul ei și să fie iertată că a ales să își ia viața.

„ Mi-a dăruit Dumnezeu – cel mai frumos și curat suflet din lume, Puiu al meu, – cel mai mare și minunat dar, copilașul nostru, – cei mai buni și sacrificați părinți din lume, – frate drag, nepoți dragi, rude, prieteni, atâta lume cu suflet curat în jurul meu! Nu le merit, nu știu ce să fac cu ele, cum să am grijă de ele, cum să le fiu de folos! Sunt o neputincioasă, o nevrednică, o complexată, am un milion de defecte și astea mă fac să gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viața mea!

 

Nimeni altcineva nu e vinovat de starea mea, doar eu, voi toți mă iubiți și mi-ați arătat lucrul acesta mereu, tot timpul! Și totuși eu gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viață! Așa gândesc eu, așa trebuie! Cum să închei rândurile astea? Cum? Sunt de neiertat, mă gândesc la voi toți, dar și la ce să fac să nu mai fiu!


Pui mic să rămână o perioada la Botoșani, cu mama și tata! Poate mă va ierta, mai târziu! Când va fi mare. Puicu meu – ai grijă de tot, atât cât poți și ai mei scumpi să mă ierte, atât pot să gândesc, am ajuns aici numai din vină mea! și să-l iubească mult pe Puiu, rămâne sufletul meu pentru tot ce a făcut pentru mine, pentru sufletul lui!”


Nu mă judecați, nu va judecați dragii mei părinți și frate, mergeți înainte de dragul copilului nostru și de dragul lui Mihăiță, va implor! Vinde tot ce se poate vinde, casă, orice, teren, dar vreau să rămână bani pentru pui mic (școli), și… pentru Mihăiță, Marian, Mihaela”, a scris Mădălina Manole înainte să recurgă la gestul șocant.

 

 

Fratele Mădălinei, mesaj șocant, la 12 ani de la moartea artistei

 

"Avea un băiețel de un an și o lună! Cam 10 luni de căsnicie! Nu 10 ani, 10 luni! 10 luni de căsnicie cu noul suflet pereche! Azi e 13 iulie! Acum 12 ani, în ziua asta mai trăia! Vorbea cu noi, familia ei de la Ploieşti, la telefon! Își făcea planuri de vacanţă pentru luna August! Voia să mergem cu băieții noștri la mare, în Bulgaria, la Nisipurile de Aur!

Râdea, era așa cum era ea mereu, tonică, plină de poante și cu tonus bun! S a întâmplat ceva peste câteva ore, după miezul nopții, nu avrut să mai trăiască! Toate planurile noastre de viitor dar și de venirea noastră acolo, a doua zi, pe 14 iulie, cu ocazia zilei ei de naștere, au fost de fapt o păcăleală de a ei! Ne-a întins o cursă!? Nu cred! E sarcastic și dureros cum vorbesc acum! E dureros că am pierdut-o! E dureros că a pierit așa cum a pierit! Dacă ar fi murit de o boală, cancer, într un accident de mașină, era tot dureros, dar cu timpul te consolai și spunea-i că așa a vrut Dumnezeu!”, a scris Marian Manole pe Facebook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel