Zodiacul chinezesc. De ce are o importanță deosebită și cum influențează deciziile a milioane de oameni

Data publicării:
Horoscop Chinezesc. Foto Unsplash / Autor D. Aida
Descriere foto: Horoscop Chinezesc. Foto Unsplash / Autor D. Aida

Anul 2023 este anul Iepurelui de Apă în zodiacul chinezesc. Astrologia sau horoscopul chinezesc reprezintă factori foarte populari în folclorul chinez, iar oamenii se ghidează după aceste predicții încă din cele mai vechi timpuri. Totuși, de ce este un domeniu atât de fascinant și cum determină deciziile a milioane de oameni?

Poate că îți cunoști deja semnul din zodiacul chinezesc. Dacă spui că ești un "Cal" sau un "Iepure", mulți vor ști exact anul în care te-ai născut sau vârsta pe care o ai. În fapt, dacă vrei să știi vârsta unei persoane în China, îl poți întreba, politicos, care este semnul lui chinezesc.

Totodată, oamenii se evaluează unii pe ceilalți în funcție de semnul lor chinezesc. Atunci când spui că ești "Șarpe" sau "Dragon", pot apărea tot felul de judecăți despre cum vei avea noroc sau ghinion, despre personalitatea ta, dar și despre ce vei realiza pe termen scurt sau lung.

Dacă oamenii cunosc și semnul zodiacal al partenerului, își pot face deja planuri despre cum ar decurge relația. Dacă va merge sau nu.

Nu știm dacă crezi sau nu în horoscopul chinezesc. Îți putem spune doar că acesta are un rol major în lume. Aproape un sfert din populația planetei este influențat de el, iar oamenii țin cont de horoscop inclusiv pentru luarea deciziilor.

Ce este zodiacul chinezesc și de ce este atât de important și apreciat?

Zodiacul chinezesc este diferit de cel greco-roman, în care semnele sunt împărțite între cele 12 luni. Astfel, horoscopul chinezesc devine un ciclu de 12 ani și este marcat de animale. Începe cu Șobolanul și se termină cu Porcul sau Mistrețul.

Totodată, nu prezintă nicio asociere cu constelațiile. De pildă, dacă te-ai născut în 1975, în horoscopul chinezesc ești un Iepure.

În decursul a mii de ani, cultura populară japoneză a afectat decizii extrem de importante a milioane de oameni, precum alegerea numelor, a partenerilor de căsătorie, a nașterii copiilor sau a atitudinii față de ceilalți. Pe lângă zodiac, regăsim și constructul bazat pe Yin și Yang, dar și alte elemente importante.

Precum în horoscopul obișnuit, chinezii consideră că anumite semne din zodiacul lor se înțeleg mai bine cu celelalte. De aceea, unii dintre ei își doresc să dea naștere copiilor în anumiți ani, ca să ofere prosperitate și înțelegere în familie. Se uită în zodiac și înainte de a începe o relație romantică cu un partener.

De exemplu, se știe că Mistreții pot intră în relații sănătoase și iubitoare cu cei născuți în semnul Iepurelui, Tigrului sau Caprei. Dacă ești Mistreț, trebuie să fii precaut în relațiile cu cei din zodia Șarpe.

Mai mult, se crede și că anumite animale sunt mai norocoase decât altele. Astfel, Dragonul chinezesc este considerat cel mai adorat semn, dar și cel cu super noroc. Toți cei care vor să aibă copii și-ar dori un copil Dragon.

Îți oferim un exemplu. În 2012, a fost Anul Dragonului. Rata natalității în Taiwan, China și Hong Kong a crescut cu cinci procente, doar pentru că partenerii au dorit să aibă un copil născut în acest semn norocos.

Citește continuarea pe ASTROSENSGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel