ZODIACUL Chinezesc. 10 caracteristici generale: Care este cel mai râvnit semn zodiacal

Data publicării:
Horoscop chinezesc compatibilități. Foto Pexels
Descriere foto: Horoscop chinezesc compatibilități. Foto Pexels

2023 va fi anul Iepurelui de Apă în zodiacul chinezesc. De aceea, acest zodiac este recunoscut pentru anii săi, care poartă numele unor animale. Este foarte popular în folclorul chinez, iar oamenii se ghidează după predicțiile sale încă din cele mai vechi timpuri.

Iată care sunt caracteristicile generale ale zodiacului chinezesc, ca să înțelegi mai bine tainele acestei părți a astrologiei.


1. Zodiacul chinezesc nu începe la 1 ianuarie

Deși ai crede că zodiacul chinezesc începe în prima zi din an, nu este așa. Prima zi a Anului Nou chinezesc se poate încadra între mijlocul lunii ianuarie și sfârșitului lunii februarie. De exemplu, în 2023, anul chinezesc începe pe 22 ianuarie și se termină pe 9 februarie 2024. De aceea, ar fi bine să-ți stabilești corect semnul, dacă ești născut în luna ianuarie.

2. În zodiacul chinezesc, vei găsi 12 semne

La fel ca la zodiile cu care suntem obișnuiți, zodiacul chinezesc prezintă tot 12 semne. Cu toate acestea, spre deosebire de constelații, în zodiacul chinezesc găsim 12 nume de animale. Ele sunt: șobolan, bou, tigru, iepure, dragon, șarpe, cal, capră, maimuță, cocoș, câine și porc.

3. În antichitate, zodiacul chinezesc era folosit pe post de ceas

Nu știi la ce ne referim? Ei bine, oamenii nu aveau ceasuri în timpurile străvechi. Din acest motiv, ei se foloseau de cele 12 zodii, ca să denumească orele. Numele de animale au fost utilizate, astfel încât orele Câinelui erau seara, de la 19 la 21. Chinezii foloseau întotdeauna cele 12 animale, că să spună cât este ceasul.

4. Fiecărui an din zodiacul chinezesc îi corespunde un element

Trebuie să știi și că astrologia chineză asociază fiecare an zodiacal cu un element. Există 5 elemente: aur, apă, lemn, pământ și foc. De pildă, 2020 a fost anul Șobolanului de metal. Fiecare element cu un semn dat va reveni, odată la 60 de ani.

5. Semnele zodiacale chinezești formează un ciclu recurent

Zodiacul chinezesc este un ciclu recurent, de 12 ani. În fiecare an, este reprezentat de unul dintre cele 12 animale. 2022 este un an al Tigrului, iar 2023 va fi anul Iepurelui de Apă. Anul în care te-ai născut îți determină și semnul din zodiacul chinezesc. Iată un exemplu: dacă te-ai născut într-un an al Bivolului (1985, 1997, 2009, 2021), ești un Bivol, conform zodiacului chinezesc.

6. Dragonul este cel mai râvnit semn din zodiac

Chinezii au și anumite preferințe când vine vorba de semnele zodiacale. Așadar, ei admiră în special Dragonul, care este considerat extrem de ambițios, puternic și inteligent. În schimb, potrivit credinței populare chineze, Capra este cel mai ghinionist semn al zodiacului. Populația chineză crede că, dacă te-ai născut în 1991, 2003 sau 2015 ești mai degrabă timid și că nu poți fi vreodată lider. Chiar dacă pare o simplă superstiție, are un efect real asupra acestei societăți.

 

Citește continuarea pe ASTROSENS. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel