Zeii din spatele zodiilor. Află cu ce zeitate din mitologia greacă te asemeni

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Află ce zeitate greacă eşti în funcţie de zodie!

Mitologia, de oricare ar fi, reprezintă o oglindă a complexității umane. Am putea spune că zeii și poveștile lor se regăsesc în viețile noastre. De altfel, vă invităm să (re)citiți multiplele povești. Veți vedea câte asemănări se regăsesc între acestea și întâmplările din jurul nostru. Mitologia greacă ne-a lăsat o moștenire uimitoare, pe care o folosim cu succes în cunoașterea astrologică. 

Fiecare zodie este legată de o poveste din mitologia greacă și este asociată cu un zeu diferit, care seamănă cu personalitatea și comportamentul lui. Iată care este zeul grec al zodiei tale!

Berbec: Ares

Berbecul este guvernat de planeta Marte. Grecii au fost uimiți de culoarea roșie a acestei planete și au atribuit-o lui Ares, copilul Herei și al lui Zeus. De aceea, Ares este focul masculin, competiția și energia, care fac parte și din trăsăturile primului semn din zodiac.

Ares era cunoscut pentru impulsivitatea sa, dar și pentru comportamentul puternic sau agresivitate. Des, atribuim aceste caracteristici semnului Berbec.

Taur: Hestia

Dacă ești Taur, ești asociat cu Hestia, zeița virgină a casei și a vetrei. Ea era responsabilă de pregătirea mesei în familie și de gătitul pâinii, fiind primul copil al lui Kronos și Rea. A fost și zeița greacă a flăcării și a sacrificiului.

Cum se leagă Taurul de Hestia? Nativii acestui semn sunt dedicați, răbdători, grijulii și loiali. Întocmai ca zeița căldurii și a vieții de familie, Taurii sunt prieteni buni și grijulii.

Gemeni: Hermes

Gemenii sunt conduși de planeta Mercur, numit după Hermes.

Acesta era zeul comunicării, al turmelor, al limbajului și al scrierii. De aceea, se poate asocia cu Gemenii vorbăreți și foarte sociabili. Totodată, Hermes a fost un puternic mesager al lui Zeus și era ingenios, fermecător și versatil, la fel ca semnul Gemenilor.

Citește continuarea pe ASTROSENS. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Horoscop


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel