Zach Avery, arestat. Actorul este acuzat de fraudarea unor investitori cu 690 de milioane de dolari printr-o schemă Ponzi

Data publicării:
Zach Avery, captură foto YouTube
Descriere foto: Zach Avery, captură foto YouTube

Actorul Zach Avery, acuzat de fraudarea unor investitori cu 690 de milioane de dolari printr-o schemă Ponzi, a fost arestat la Los Angeles, iar bunurile sale au fost confiscate, a informat Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA (SEC).

Zachary Horwitz, în vârstă 34 de ani, cu numele de scenă Zach Avery, este suspectat că a solicitat timp de cinci ani investiţii în compania sa frauduloasă.

Acesta pretindea că achiziţionează drepturile regionale de distribuţie a unor filme pe care le-ar fi revândut apoi unor difuzori importanţi precum Netflix sau HBO pentru distribuirea în America Latină, a explicat procuratura din California într-un comunicat.

În schimb, el şi-a organizat compania, denumită 1inMM Capital, într-un sistem piramidal Ponzi, o schemă frauduloasă prin care a folosit banii unora pentru a-i plăti pe alţii şi a-şi finanţa un stil de viaţă luxos, care a presupus, printre altele, achiziţionarea unei reşedinţe în Beverlywood pentru suma de 6 milioane de dolari, a subliniat procuratura, notează Agerpres. 

 Potrivit SEC, prin această schemă Ponzi, Horwitz a obţinut până la 690 de milioane dolari de la victimele cărora le-a promis o rentabilitate a investiţiei de 35%.

Justiţia din California susţine că escrocheria vizează circa 227 milioane de dolari, care nu au fost încă rambursaţi.

Actorul, care a apărut recent în thrillere şi filme de groază precum "Trespassers", este acuzat de fraudă şi riscă o pedeapsă de 20 de ani de închisoare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel