Yoko Ono, sfâșiată de durere. 40 de ani de la asasinarea lui John Lennon

Data publicării:
Yoko Uno, foto Instagram
Descriere foto: Yoko Uno, foto Instagram

Văduva lui John Lennon, Yoko Ono, a omagiat memoria cântăreţului marţi, când s-au împlinit 40 de ani de la asasinarea sa, profitând de ocazie pentru a face un apel la consolidarea legislaţiei referitoare la controlul armele de foc.

''Moartea unei fiinţe iubite este o întâmplare care te pustieşte'', a scris artista în vârstă de 87 de ani pe pagina sa de Twitter. ''După 40 de ani, ne lipseşte lui Sean, Julian (cei doi fii ai muzicianului) şi mie'', a mai spus Yoko Ono.

A reluat apoi un fragment din melodia ''Imagine'', care a rămas cea mai celebră piesă din cariera solo a lui John Lennon: ''Imagine all the people living life in peace'' (''Imaginează-ţi că toţi oamenii îşi trăiesc viaţa în pace'').

În seara zilei de 8 decembrie 1980, John Lennon (40 de ani) a fost împuşcat de un fan invidios pe celebritatea sa, Mark David Chapman, în faţa domiciliului artistului din Upper West Side, Manhattan.

''Peste 1,436 milioane de persoane au fost ucise cu arme de foc în Statele Unite după ce John Lennon a fost împuşcat şi omorât'', se spune în textul unei ilustraţii care însoţeşte mesajul de pe Twitter al lui Yoko Ono şi care înfăţişează o pereche de ochelari deterioraţi, probabil cei ai cofondatorului trupei The Beatles, notează Agerpres. 

Yoko Ono, care s-a căsătorit cu John Lennon în 1969, publică mesajul alături de cuvintele cheie #guncontrolnow (''controlul armelor acum'') şi #endgunviolence (''stopaţi violenţa cu arme de foc'').

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yoko Ono (@yokoono)

Condamnat la o pedeapsă de minimum 20 de ani în închisoare, Mark David Chapman îndeplineşte condiţiile eliberării condiţionate din anul 2000, dar până în prezent, cele 11 cereri de eliberare au fost respinse.

Va putea face din nou o solicitare în august 2022, potrivit serviciului penitenciar al statului New York.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel