West Ham United - FCSB. Moment de reculegere în memoria reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Fanii au cântat „God saved the Queen”

Data actualizării: | Data publicării:
Regina Elisabeta, Foto Facebook/ The Royal Family
Descriere foto: Regina Elisabeta, Foto Facebook/ The Royal Family

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață, joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Decesul celui mai longeviv monarh a adus multă tristețe și în lumea fotbalului, sport pe care regina îl aprecia. 

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, punând capăt unei domnii de 70 de ani în care a atins toate aspectele culturii britanice, inclusiv fotbalul.

Regina Elisabeta a ll-a, omagiată de lumea fotbalului

West Ham United - FCSB, primul meci din grupele Europa Conference League se joacă astăzi, 8 septembrie 2022 pe London Stadium. 

Decesul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a îndurerat o întreagă lume, iar fotbaliștii de la West Ham United au dorit să țină un moment de reculegere, înainte de începerea meciului. 


Moment de reculegere pe London Stadium, în memoria reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Fanii prezenți pe stadion au cântat imnul „God saved the Queen”, potrivit  Știrileprotv.


West Ham United plânge pierderea Majestatății Sale Regina Elisabeta a II-a - 1926-2022


West Ham United se arată profund îndurerată de trecerea în neființă a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.

Regina a domnit timp de peste 70 de ani, călăuzind Regatul Unit și Commonwealth-ul de-a lungul a șapte decenii, conducând prin exemplu și servindu-ne pe toți drept sursă de inspirație de-a lungul lungii sale vieți de serviciu public.

Vicepreședintele Baroanei Brady a declarat: "În numele directorilor, conducerii, jucătorilor, personalului, suporterilor și a întregii familii West Ham United, dorim să ne exprimăm tristețea profundă și sinceră la decesul Majestății Sale Regina.

"Majestatea Sa a fost o constantă liniștitoare și fidelă de-a lungul vieții noastre. Majestatea Sa a condus Marea Britanie și Commonwealth-ul cu grație, demnitate și altruism timp de 70 de ani, iar viața ei de serviciu devotat a fost o sursă de inspirație pentru toată lumea.

 "A fost, de asemenea, o soție, o mamă, o bunică și o străbunică devotată, iar gândurile și condoleanțele noastre sunt alături de familia ei, în timp ce se obișnuiesc cu pierderea lor profundă.", se arată într-un mesaj transmis pe site-ul echipei. 

 

Regina a fost prezentă la unele dintre cele mai importante momente din istoria fotbalului britanic

 

De la prezentarea singurei Cupe Mondiale a Angliei lui Sir Bobby Moore în 1966, la onorarea mai multor generații de figuri influente ale jocului și până la prezența ei regulată la finala Cupei Angliei.

Există chiar zvonuri conform cărora monarhul ar fi avut o slăbiciune pentru una - sau poate chiar două - echipe din Premier League în timpul vieții sale, potrivit Goal. 


Prezentarea Cupei Mondiale din 1966

La treisprezece ani de la încoronarea sa, Regina Elisabeta a avut plăcerea de a prezenta Trofeul Jules Rimet echipei Angliei, câștigătoare a Cupei Mondiale din 1966.

Reflectând asupra acestei ocazii în 2020, înainte de finala Campionatului European, ea a declarat: "În urmă cu cincizeci și cinci de ani, am avut norocul de a-i prezenta Cupa Mondială lui Bobby Moore și am văzut ce a însemnat pentru jucători, conducere și personalul auxiliar să ajungă și să câștige finala unui turneu internațional major de fotbal.

"Vreau să vă transmit felicitările mele și ale familiei mele pentru că ați ajuns în finala Campionatului European și vă transmit urările mele de bine pentru ziua de mâine, cu speranța că istoria va consemna nu doar succesul vostru, ci și spiritul, angajamentul și mândria cu care v-ați condus."


Suporter West Ham?

Spre deosebire de alți membri ai familiei regale, Elizabeth nu a dezvăluit niciodată în mod public ce echipă de fotbal susține.

Cu toate acestea, acest lucru nu a oprit zvonurile care circulau că ar fi fost fan West Ham. După cum a relatat The Mirror în 2009, monarhul ar fi dezvăluit dragostea sa secretă pentru Hammers atunci când un membru al familiei sale i-a spus că este suporter al echipei Millwall.

Anterior, s-a sugerat, de asemenea, că regina ar fi fost un fan al lui Arsenal.


Onorarea jucătorilor de fotbal

Unul dintre cele mai importante roluri culturale ale Elisabetei a fost acela de a recunoaște contribuțiile diferitelor figuri din fotbal în cadrul distincțiilor de Anul Nou și de ziua de naștere a reginei.

Sir Stanley Matthews a fost primul jucător care a primit titlul de cavaler, iar în anii următori l-au urmat figuri importante din fotbal, precum Alf Ramsey, Alex Ferguson și Bobby Robson.

O mulțime de fotbaliști au primit și ei OBE, MBE și CBE, cum ar fi Roy Hodgson, David Beckham și, cel mai recent, Gareth Bale.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel