Washington, oraşul pisicilor: Capitala americană a realizat primul său recensământ al felinelor

Data publicării:
Unsplash.com/ autor The Lucky Neko
Descriere foto: Unsplash.com/ autor The Lucky Neko

Recensământul pisicilor din Washington ("DC Cat Count"), o iniţiativă desfăşurată în ultimii trei ani de apărători ai drepturilor animalelor şi de oameni de ştiinţă, a avut misiunea de a afla pentru prima dată numărul real al felinelor care trăiesc în capitala Statelor Unite,

Rezultatul este surprinzător: capitala americană are peste 200.000 de pisici. Jumătate dintre ele trăiesc exclusiv în interior, a precizat Tyler Flockhard, un biolog care a coordonat segmentul ştiinţific al acestui proiect.

Cealaltă jumătate este compusă din pisici care aparţin unei persoane şi au acces la exterior, pisici vagaboande şi aproximativ 3.000-4.000 de pisici sălbăticite, care evită orice fel de interacţiune cu oamenii.

"Nu cred că veţi putea găsi un alt animal sălbatic, carnivor, cu o asemenea densitate" într-un oraş, a declarat Tyler Flockhart. "Este foarte interesant faptul că avem atât de multe pisici într-un spaţiu atât de restrâns", a adăugat el.

Pentru a asigura acurateţea studiului, categorii profesionale aflate adeseori pe poziţii adverse şi-au unit de această dată forţele.

În timp ce unii dintre ecologişti se declară îngrijoraţi din cauza faptului că pisicile decimează populaţiile de păsări, apărătorii drepturilor animalelor militează pentru ca aceste feline să poată să supravieţuiască în mediul citadin.

Cu toţii au participat la un efort comun, ce a fost realizat "nu pentru a ne concentra pe cine are dreptate sau se înşeală (...), ci pentru a face lucrurile cât mai bine - să găsim informaţii, să analizăm datele", a explicat Stephanie Shain, de la Humane Rescue Alliance, care a participat la realizarea studiului.

Această asociaţie recomandă ca proprietarii de pisici să îşi ţină animalele de companie în interior, pentru a le proteja atât pe feline, cât şi pe alte animale.

Pentru realizarea recensământului, demarat în anul 2018, echipele de voluntari au chestionat peste 2.600 de rezidenţi, au analizat arhivele adăposturilor pentru animale, au străbătut distanţe mari mergând de-a lungul străzilor şi bulevardelor şi au plasat camere de fotografiat în peste 1.500 de spaţii din oraş.

"Este cu siguranţă cea mai extinsă analiză a pisicilor realizată vreodată într-un oraş", a declarat Tyler Flockhart.

Mai multe instrumente online au fost concepute cu această ocazie în sprijinul organizaţiilor care au dorit să participe la iniţiativă, conţinând protocoale şi alte recomandări.

Pe lângă pisici, camerele foto au imortalizat totodată multe alte animale în capitala americană: ratoni, raţe, căprioare şi chiar un linx, notează Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel