Vremea de Florii, 1 Mai şi Paşti 2021. Elena Mateescu (ANM), informaţiile aşteptate de români

Data publicării:
ANM. Vremea de Florii, 1 Mai şi Paşti 2021. Unsplash.com/ autor Sebastian Staines
Descriere foto: ANM. Vremea de Florii, 1 Mai şi Paşti 2021. Unsplash.com/ autor Sebastian Staines

Elena Mateescu, director general al ANM, a fost întrebată, într-un interviu la DC News TV, cum va fi vremea de Florii dar şi de 1 Mai şi de Paşti 2021.

"Minivacanţa de Paşti şi 1 Mai se va putea desfăşura, cu siguranţă, indiferent de cum va fi vremea, iar spiritul sărbătorilor petrecute cu familia sau prietenii ne creează momente plăcute, chiar dacă plouă, chiar dacă avem soare.

Dispunem, până în prezent, de informaţii până în jurul datei de 26 aprilie, iar vineri vom actualiza astfel încât să mai adăugăm o săptămână, până în jurul datei de 2-3 mai. Până atunci, la acest moment, cum arată săptămâna 19-26 aprilie, avem temperaturi apropiate de normalul climatologic şi la nivelul precipitaţiilor, pentru săptămâna respectivă. Discutăm de valori în jurul a 10-15 l/mp pe întreagă săptămână. Nu putem să surprindem însă, la nivelul acestor estimări, exact ceea ce vă spuneam: perioadele în care să avem situaţii de vreme severă, pentru că aceste informări ne dau doar aprecieri în ceea ce priveşte abaterile regimului de temperaturi sau precipitaţii faţă de normele climatologice, astfel încât să putem considera săptămâna respectivă cu un semnal de o săptămână mai caldă sau deficitară din punctul de vedere al precipitaţiilor, sau cu zone în care să avem uşor exces faţă de media climatologică", a subliniat Elena Mateescu.

Citește continuarea pe DC News.

.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Vremea


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel