Vorbitul în somn, somnilocvia, cauze și tratament. Cum te afectează

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor We-Vibe Toys
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor We-Vibe Toys

Vorbitul în somn este o tulburare de somn. Cei care experimentează astfel de episoade nu sunt conștienți de faptul că vorbesc în somn.

Vorbitul în somn, în mod oficial cunoscut sub numele de somnilocvia, este o tulburare de somn. Persoanele care vorbesc în timpul somnului nu sunt conștienți că fac acest lucru în timp ce dorm. Vorbitul în somn poate implica dialoguri complicate sau monologuri, complet amețitor sau mormăieli. Vestea bună este că pentru majoritatea oamenilor este un eveniment rar și de scurtă durată.

Este obișnuit ca oamenii să experimenteze cel puțin un episod în care vorbesc în somn, făcându-l unul dintre cele mai frecvente comportamente anormale care pot apărea în timpul somnului. Cercetările au ajutat la clarificarea simptomelor și consecințelor vorbitului în somn dar există multe lucruri care rămân necunoscute despre cauzele și tratamentul acestei afecțiuni, potrivit Sleep Foundation.

Vorbitul în somn, ce este

Vorbitul în somn este un tip de parasomnie. Parasomniile sunt comportamente anormale în timpul somnului. Spre deosebire de cele mai multe parasomnii care se întâmplă numai în timpul anumitor părți ale ciclului de somn, vorbitul în somn poate apărea fie în timpul mișcării rapide a ochilor (REM) sau non-REM somn.

Vorbitul în somn este considerat a fi diferit de alte vocalizări care pot apărea în timpul somnului, cum ar fi catatrenia, o tulburare de respirație care provoacă gemete sonore, sau tulburări de comportament de somn (RBD), care implică o persoană care acționează fizic în visele lor.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel