Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, discurs ca Churchill în The Darkest Hour în faţa Camerei Comunelor din Marea Britanie

Data publicării:
Descriere foto: Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky. Foto President.gov.ua
Descriere foto: Descriere foto: Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky. Foto President.gov.ua

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ţinut un discurs în faţa Camerei Comunelor din Marea Britanie. Acesta a vorbit despre impactul războiului din ţara sa. 

"Doamnelor şi domnilor, mă adresez tuturor cetăţenilor din Marea Britanie. Mă adresez ca cetăţean, preşedinte al unei ţări mari, cu un vis. Mi-ar plăcea să vă vorbesc despre cele 13 zile de război, război pe care nu l-am început şi nici nu ni l-am dorit. Dar trebuie să îl ducem. Nu vrem să pierdem ce e al nostru, nu vrem să ne pierdem ţara, aşa cum nici voi nu aţi vrut să vă pierdeţi ţara când naziştii au declanşat lupta.

Am fost atacaţi cu rachete de croazieră la 4 dimineaţa. S-au trezit toţi, copii, femei, toată Ucraina. Şi de atunci nu am mai dormit. Am luptat pentru ţara noastră. În ziua a doua, ne-am înfruntat cu atacuri aeriene. Armata noastră ne-a arătat cine suntem şi am putut să vedem de atunci şi cine sunt oameni şi cine sunt bestii.

Din a patra zi, am capturat ruşi. Nu i-am torturat. Din ziua a cincea, teroarea s-a extins asupra copiilor, populaţiei civile. Au fost bombardate spitale, Dar nu ne-au învins.

În ziua a şasea, rachetele ruseşti au căzut pe locul unde naziştii au ucis mii de oameni în cel de-al doilea război mondial. Şi bisericile sunt distruse de rachete. În ziua a opta, am văzut tancuri ruseşti trăgând spre centrala nucleară, astfel că toată lumea a înţeles că teroarea se extinde asupra tuturor.

În ziua a opta, am simţit că alianţele internaţionale nu au efect, nu funcţionează. În ziua a 11-a, oraşele au fost lovite de rachete. Şi am realizat atunci că ucrainenii au devenit eroi. În a 12-a zi, pierderile armatei ruseşti au depăşit 10.000 de soldaţi ucişi, inclusiv generali. Asta ne-a dat speranţă. În ziua a 13-a, în Mariupol, oraş atacat de ruşi, un copil a fost ucis. Ruşii nu permit intrarea ajutoarelor în oraş. Oamenii nu au apă acolo, nu au mâncare”, a spun Zelensky.

 

Citește continuarea  pe DC News. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel