Vlăduța Lupău, procedura care a ajutat-o să rămână însărcinată, după operația de endometrioză: „Mulți doctori amână în a le comunica acest aspect”

Data publicării:
Vlăduța Lupău, foto Instagram
Descriere foto: Vlăduța Lupău, foto Instagram

Vlăduța Lupău a vorbit despre diagnosticul de endometrioză și despre cum a reușit să rămână însărcinată după operație. 

Vlăduța Lupău este însărcinată în șase luni. Artista este în culmea fericirii, fiind un copil extrem de dorit. A pierdut două sarcini în încercarea de a deveni mamă și s-a luptat cu un diagnostic crunt. Cântăreața a fost diagnosticată cu endometrioză. Din fericire, boala era într-un stadiu relativ incipient, astfel că a fost operată cu succes, iar tratamentul a ajutat-o să rămână însărcinată fără probleme. Endometrioza este afecșiunea care sperie cel mai mult femeile care își doresc să devină mame, deoarece, în stadii avansate, poate provoca infertilitate. 


„Nu a fost greu când am primit diagnosticul pentru că nu știam exact cu ce „se mănâncă… și am tot așteptat, iar așteptarea, în care eu aveam cumva o încredere că se rezolvă ceva și o să rămân însărcinată având această boală, aceea a fost grea. Și am stat, și am stat, tocmai la îndemnul unor medici care îmi ziceau că sunt și fete care au rămas însărcinate având acest diagnostic, iar eu speram că mă voi număra printre ele.
Nu mi-a fost teamă că nu voi putea să devin mamă din această cauză, deoarece, după ce m-am informat și am fost la mulți doctori, știam că SE POATE! Iar în ziua de azi, există atâtea metode prin care poți să devii părinte!”, a declarat Vlăduța Lupău pentru Viva.

Vlăduța Lupău: Se zice că după operație e bine să încerci să rămâi cât mai repede însărcinată

Artista spune că a avut noroc să își descopere boala într-o fază incipientă și că s-a recuperat rapid. 

La mine erau doar niște chisturi endometriozice pe ambele ovare, era o manifestare normală în parametrii incipienți ai acestei boli. Ea are localizări și se manifestă și destul de urât dacă nu este tratată. Ba mai mult, chiar și după operație ai șanse să recidiveze. Se zice că după operație e bine să încerci să rămâi cât mai repede însărcinată. Acum, clar, depinde de voia Lui Dumnezeu”, a mai spus vedeta pentru sursa citată. 

Procedura pe care le-o recomandă femeilor operate de endometrioză

„Ca sfat, specialistă fiind deja, le recomand să facă și o histerosalpingografie după operație, asta fiind o „desfundare a trompelor uterine, care, în urma intervenției, se „înfundă. Zic asta aici, deoarece mulți doctori amână în a le comunica acest aspect și încearcă să rămână însărcinate fără a avea un rezultat… Bine, nu-s doctor, a fost un sfat pentru femei, cărora, bineînțeles, le recomand să îl comunice și să se consulte cu doctorul care le monitorizează”, a mai spus artista. 

Vlăduța Lupău a pierdut două sarcini


Deși este în culmea fericirii, artista a trecut prin momente cumplite în trecut. Mai exact, vedeta a pierdut două sarcini. 

“Ne-am dorit foarte mult acest copil, mai ales pentru că am străbătut mici obstacole. Nu am spus niciodată, dar am avut încă două sarcini care s-au pierdut. Îți dai seama că în urma a acestor două sarcini pierdute ne-am dorit și mai mult. Eram și mai dornici să se întâmple și să fie minunea asta, să existe. Am trecut prin două experiențe neplăcute și te întrebi dacă se întâmplă ceva, cum spun doctorii că primele 3 luni sunt critice.

Nu m-am bucurat absolut deloc până nu am trecut pragul de trei luni, până nu mi-am făcut toate analizele din lume, primite și confirmate că totul este în regulă. E o traumă la nivelul oricărei femei chiar dacă mai are acasă 10 copii, chiar dacă nu mai are niciunul sau unul, indiferent. Mi se pare că este o traumă pentru că te întrebi de ce ție. Nu am fugit, am zis că nu a fost să fie”, a spus artista în podcast-ul lui Mihai Morar.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel