Vitamina D: D2 și D3. Cele mai bune ore de stat la soare. Călin Giurcăneanu: Are efecte benefice. Sunt cinci tipuri de vitamină D

Data publicării:
Sursa foto: Unsplash
Descriere foto: Sursa foto: Unsplash

Care e principalul factor de agresiune și îmbătrânire a pielii. Adevărul despre vitamina D: D2 și D3. Când să stai la soare și când nu.

Medicul dermatolog Călin Giurcăneanu a vorbit despre principalul factor de agresiune a pielii și ne-a explicat dacă într-adevăr soarele ne îmbătrânește.

"Expunere la soare îmbătrânește foarte mult epiderma. Sigur că sunt foarte mulți factori care agresează pielea, dar din fericire, pielea are cam toate elementele fiziologice atât de bine organizate încât apără până la un punct întregul organism, toate celelalte organe de tot felul de invazii din exterior. La ce mă refer când spun invazii din exterior, în mod cu totul și cu totul special, mă refer la radiația ultravioletă. Radiația ultravioletă este evident excepțională. Trebuie să te expui la soare, nu există să nu te expui la soare", a spus Călin Giurcăneanu.

Citește continuarea pe DC MEDICALGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel