Vineri începe Povestea de Crăciun la Opera Comică pentru Copii

Data publicării:
Povestea de Crăciun începe la Opera Comică pentru Copii
Descriere foto: Povestea de Crăciun începe la Opera Comică pentru Copii

Doar 2 zile au mai rămas până când se deschide Târgul „Poveste de Crăciun” în curtea Operei Comice pentru Copii, pe Calea Giulești nr. 16. 

O mulțime de activități de sezon îi așteaptă pe cei mici împreună cu familiile lor, în perioada 25 noiembrie - 29 decembrie, după următorul program: 

- luni-vineri: 15:00-21:00
- sâmbătă-duminică: 10:00-22:00
Evenimentul are un program special în următoarele zile:
- pe 30 noiembrie, 1, 2, 26, 27, 28 și 29 decembrie: 10:00-22:00
- pe 24 decembrie: 10:00-16:00
- pe 25 decembrie: închis.

Atracții unicat în București

„Și la această ediție ne vom bucura de Patinoar, Carusel, Trenuleț și Derdeluș – acesta din urmă fiind atracție unicat în București. Moș Crăciun e nelipsit, are propria Casă la noi în Târg, dar și o Librărie, în premieră, căci dorim să încurajăm lectura în rândul copiilor. În ceea ce privește spectacolele lunii decembrie, le mulțumim și cu această ocazie spectatorilor, datorită cărora vom juca cu casa închisă 121 de reprezentații până la finalul anului! 

De Moș Nicolae și de Revelion am pregătit două cadouri pentru publicul nostru de pretutindeni, în Aplicația Opera Copiilor (app.operacomica.ro): pe 6 decembrie difuzăm gratuit opera „Motanul Încălțat”, în regia lui Cristian Mihăilescu, iar pe 31 decembrie difuzăm gratuit baletul „Alice în Țara Minunilor”, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu.” , a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

Zborul cu Sania va fi o altă activitate unică în București, adresată celor mai curajoși vizitatori, care vor să se simtă cu adevărat la înălțime și la propriu. Începând cu 2 decembrie, va poposi în Târg chiar Moșu’ în persoană, în Casa lui Moș Crăciun, pentru a se întâlni cu toții copiii care vor să-l vadă și să-i transmită dorințele lor. Târgul Cadourilor și Târgul cu Bunătăți vor atrage cu siguranță atenția vizitatorilor în căutare de daruri inspirate și mâncăruri tradiționale, iar la Hanul din  Poveste va fi amenajată zona de servit masa în familie. Scena Colindătorilor, unde vor cânta corurile de copii din Programul Național Cantus Mundi, va fi nelipsită și din această ediție a Târgului.

La Magazinul OCC și la Librăria lui Moș Crăciun, părinții vor găsi inspirația pentru cadourile de sub brad, care vor putea fi ambalate cu atenție la Fabrica de Împachetat Cadouri. Iar la finalul vizitei în Târg, amintirile cele mai frumoase se creează pe loc la Colțul Foto.

32 de Ateliere ale Spiridușilor, disponibile prin rotație pe toată durata Târgului

Atelierele Spiridușilor, locul unde copiii își exersează creativitatea, sunt în număr de 32 la ediția din acest an. Astfel, prin rotație pe toată durata Târgului, cei mici pot participa la ateliere de creație unde își pot confecționa, sub îndrumarea meșterilor, diferite obiecte de folosit acasă atât în perioada sărbătorilor, cât și în restul anului. Dintre atelierele cu tematică de iarnă amintim: Coronițele din brad natural, Trăistuța colindătorului, Lumânări festive, Ghetuța lui Moș Crăciun, Brad de Crăciun colorat, Felinar de Crăciun, Decorațiuni vesele din lemn pentru Crăciun, Brăduț din fetru, Felicitări de Crăciun, Glob magic, Decorațiunea Spiridușului, Brăduț din con de brad, Glob decorat și Satul lui Moș Crăciun.

Accesul publicului în Târgul „Poveste de Crăciun” este liber. Pentru participarea la activități este necesară achiziționarea de tichete, disponibile la Magazinul OCC, la Casa de Bilete OCC și în spațiile special amenajate în incinta Târgului. Costul unui tichet este de 3 lei.

• Derdeluș - 1 tichet / coborâre
• Carusel - 3 tichete / persoană / tură (5 minute)
• Trenuleț - 3 tichete / persoană / tură (o plimbare)
• Zbor cu sania - 18 tichete / tură (două persoane o dată)
• Jucării mecanice - 2 tichete / jucărie / tură
• Colțul Foto - 3 tichete / fotografie
• Fabrica de împachetat cadouri - 2-10 tichete / cadou (în funcție de dimensiuni)
• Atelierele Spiridușilor - 5-15 tichete, în funcție de atelierul ales.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience