VIDEO Proteste la Washington. Congresmanul Dan Kildee: Poliţiştii şi-au scos armele în Capitoliu

Data actualizării: | Data publicării:
Capitoliu. Captură foto YouTube/ PBS NewsHour
Descriere foto: Capitoliu. Captură foto YouTube/ PBS NewsHour

Forţele de poliţie şi-au scos armele miercuri în incinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite, în faţa manifestanţilor pro-Trump care au încercat să pătrundă în sala de şedinţe, a raportat congresmanul Dan Kildee.
 

"Gărzile de securitate şi poliţiştii de la Capitoliu şi-au scos armele în timp ce partizanii lui Donald Trump încercau să forţeze trecerea", a scris Dan Kildee pe Twitter.

"Am primit consemnul să ne întindem pe jos şi să ne punem masca de gaze", a adăugat el.

 

 

 

Gaze lacrimogene au fost folosite miercuri în rotonda Capitoliului din Washington, după pătrunderea în clădire a susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, iar aleşii au primit ordin să-şi pună măşti de gaz, au declarat doi dintre ei pe Twitter, notează Agerpres. 

"Poliţia ne-a cerut să ne punem măşti de gaz pentru că s-au folosit gaze lacrimogene în rotondă", a scris reprezentantul democrat Jim Himes.

Susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns în incinta Congresului SUA, care şi-a întrerupt de urgenţă şedinţa extraordinară de validare a victoriei democratului Joe Biden în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Externe


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel