Video. Cum sună piesele din selelecția Națională Eurovision 2023. Ascultă aici cele 12 melodii ale artiștilor români

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto> Eurovision/ site oficial
Descriere foto: Sursa foto> Eurovision/ site oficial

Cele 12 artiști finaliști ai Selecției Naționale Eurovision România au aflat, oficial, ordinea intrării în concurs.

Finaliștii Eurovision România s-au întâlnit pentru a trage la sorți ordinea intrării lor în cadrul competiției Naționale, care va trebui să aleagă doar un nume, pentru a ne reprezenta la etapa din Marea Britanie. 

Noutate absolută: extragerea a 12 numere din numărul total de 36 de numere posibile aflate în urnă

Pentru melodia “Statues”, calificată în urma preselecţiei, dar înscrisă fără interpret ales, autorul şi echipa Eurovision România au decis ca aceasta să îi fie încredinţată interpretului Andrei Duţu.

În atmosfera plină de emoţie, persoana desemnată de Mişu Predescu, Şeful delegaţiei României pentru ESC 2023, a extras dintr-o urnă cu 36 de numere, biletul pentru fiecare dintre cei 12 artişti.

Numerele atribuite pieselor în ordinea intrării în finala Eurovision România, sunt următoarele, notează tvr.

Iată care sunt melodiile din finala Eurovision România

1. Deiona, "Call on me"

 

3. Andrada Popa, "No time for me"

 

4. Ocean Drive, "Take you home"

 

8. Amia, "Puppet"

 

9. Andrei Duțu, "Statues"

 

10. Theodor Andrei, "D.G.T. (Off and on)"

 

 

16. Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros ,"Lele" 

 

 

20. Aledaida, "Bla Bla Bla"

 

 

26. Adriana Moraru, "Faralaes"

 

 

29. Maryliss, "Hai vino" 

 

 

32. JaxMan (Erin Dăneţ) "Bad&Cool"

 

 

35. Andreea D Folclor Orchestra, "Periniţa mea"

 

 

Despre Eurovision

Componenţa juriului este următoarea: Sebastian Ferenţ (Untold şi Neversea), Laura Coroianu (Emagic), Bogdan Stratulă (Urban Sunsets Radio), John Varbiu (Summer Well), Alin Vaida (Festivalul Jazz in the Park), Mihai Predescu, Şeful delegaţiei României pentru Eurovision 2023 și Remus Achim, regizorul proiectului ESC 2023. 

Pentru 11 februarie 2023, Televiziunea Română pregăteşte un spectacol al Selecţiei Naţionale a Eurovision Song Contest 2023, transmis în direct din studiourile SRTv on air şi online şi în cadrul căruia vor fi interpretate live cele 12 piese muzicale.

Câştigătorul va fi desemnat exclusiv prin votul publicului, fiecare melodie urmând să fie votată pe durata difuzării acesteia. Ocupantul primului loc și piesa interpretată vor reprezenta România la concursul muzical Eurovision 2023.

Ediţia din 2023 a concursului Eurovision va avea loc în Marea Britanie, ţara care va organiza evenimentul în numele Ucrainei, din cauza războiului declanşat de Rusia. Evenimentul va avea loc la Liverpool Arena şi va consta în două semifinale, transmise în direct pe 9 şi 11 mai, şi o finală, pe 13 mai 2023.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Actualitate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel