Victorie uriașă pentru Simona Halep. Sportiva a primit decizia definită, în procesul de dopaj

Data actualizării: | Data publicării:
Simona Halep, captură video Youtube Andra
Descriere foto: Simona Halep, captură video Youtube Andra

Simona Halep ase va putea întoarce pe terenul de tenis.

Victorie uriașă pentru Simona Halep. După ce a fost suspendată provizoriu de la finalul anului 2022, fiind acuzată de dopaj, aceasta și-a dorit extrem de mult să-și arate nevinovăția și să se lupte până la final pentru a reveni pe terenul de tenis.

Astfel, dacă pedeapsa inițială pentru Simona Halep a fost de 4 ani de zile, lucru care ar fi putut să-i pună capăt carierei, TAS i-a redus româncei perioada de suspendare la doar 9 luni de zile, notează euronews, lucru care înseamnă că aceasta va putea reveni pe terenul de tenis curând, acolo unde nu a mai jucat din vara anului 2022. Mai mult, tot potrivit sursei citate, decizia este una definitivă.

Cazul a fost unul extrem de complex, care s-a întins pe o lungă perioadă de timp, motiv pentru care Simona Halep a fost audiată mai multe zile, între 7 și 9 februarie 2024. Chiar dacă situația părea una cât se poate de gravă pentru sportivă, aceasta nu și-a pierdut nicio clipă speranța și a luptat până în ultima clipă pentru reducerea pedepsei.

Te-ar putea interesa și: Secvența filmată de Theo Rose în „Clanul”, care a pus-o în mare dificultate pe artistă: „Mi-a fost frică de ea. Nu știu cum am făcut”

Care este decizia luată de Tribunalul Arbitral de Sport

”Juriul TAS a stabilit în unanimitate că perioada de patru ani de ineligibilitate impusă de ITF trebuie redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită dispozitivul hotărârii arbitrale. (...)

Deși Comisia TAS a constatat că doamna Halep a avut un anumit nivel de vină sau de neglijență pentru încălcările sale, deoarece nu a dat dovadă de suficientă atenție atunci când a folosit suplimentul, s-a concluzionat că aceasta nu a avut nicio responsabilitate semnificativă sau neglijență semnificativă.”, se arată în decizia luată de Tribunalul Arbitral de Sport .

VEZI și: Cum și-a cunoscut What’s Up actuala soție, în vârstă de 23 de ani: „Dragoste la prima vedere”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel