Led Zeppelin, proces în instanță pentru Stairway to Heaven. Ce au decis judecătorii

Data publicării:
judacator, foto unplash
Descriere foto: judacator, foto unplash

Led Zeppelin câștigă lupta pentru drepturile de autor „Stairway to Heaven”, deoarece Curtea Supremă refuză să audă cazu.

Potrivit revistei variety Jurnalistul Michael Skidmore  a inițiat un proces, în anul 2014,  în numele moșiei lui Randy Wolfe, regretatul frontman Spirit. După ce a pierdut la proces din acel an, Skidmore a apelat la cel de-al 9-lea Circuit.

Astăzi, Curtea de Apel a decis asupra Circuitului 9, iar rezultatul a reprezentat o victorie imensă pentru jurnalistul Michael Skidmore.

Decizia vine în urma victoriei din martie a  formației în care Curtea de Apel din Circuitul 9 a confirmat un verdict al juriului care a constatat că melodia nu a încălcat „Taurul”.

Avocații lui Skidmore au susținut, în anul 2014, că verdictul juriului a fost greșit, deoarece jurații nu au avut acces la înregistrarea albumului „Taur” și, în schimb, au trebuit să se bazeze exclusiv pe partitura depusă la Biroul pentru Drepturi de Autor din SUA.

Astazi în de-al 9-lea Circuit a susținut că judecătorul a aplicat corect Legea drepturilor de autor din 1909, care nu proteja înregistrările de melodii.

Curtea Supremă a refuzat să audieze apelul fără comentarii.

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu, Autorul articolului: Spectacola | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel