Vicepreşedintele ales al Statelor Unite, Kamalei Harris, în teniși pe coperta revistei Vogue

Data publicării:
Kamalei Harris, captura foto Youtube/ sursa C-SPAN
Descriere foto: Kamalei Harris, captura foto Youtube/ sursa C-SPAN

Unii dintre internauţi au afirmat mai întâi că faţa vicepreşedintelui ales al Statelor Unite a fost "albită", apoi controversele au evoluat şi s-au concentrat pe alegerea acestei imagini "prea relaxate" pentru o copertă a unei ediţii tipărite a celebrei reviste Vogue.

Fotografia, ce o prezintă pe Kamala Harris în faţa unor draperii roz şi verzi - culorile unei prestigioase asociaţii studenţeşti din care ea a făcut parte - a fost realizată în cadrul unei serii concepute de fotograful de culoare Tyler Mtichell, creatorul unor portrete fotografice ale cântăreţei Beyonce, publicate pe coperta revistei Vogue în 2018.

Imaginea a fost aleasă în detrimentul altor fotografii, mai formale, în care viitorul număr doi din administraţia americană apare cu braţele încrucişate şi purtând un taior-pantalon într-o nuanţă de bleu deschis.

"Am auzit, bineînţeles, şi am înţeles reacţia generată de coperta ediţiei tipărite şi ţin să reiterez că nu am avut absolut deloc intenţia, sub nicio formă, să diminuăm importanţa victoriei incredibile repurtate de vicepreşedintele ales", a declarat Anna Wintour într-un interviu acordat cotidianului The New York Times, realizat de jurnalista Kara Swisher.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Vogue (@voguemagazine)



Această jurnalistă, care prezintă podcastul "Sway", dedicat persoanelor care ocupă funcţii politice importante, a difuzat marţi un rar interviu cu Anna Wintour, realizat înainte de apariţia polemicilor, în care directorul artistic al grupului editorial Conde Nast, care deţine revista Vogue, declara că nu putea să îşi imagineze că alegerea unei astfel de fotografii ar putea să genereze controverse.

Imaginea este "atât de plină de bucurie şi de optimistă", declara Anna Wintour. "Nu pot să îmi imaginez că cineva va vedea în ea altceva decât asta, imaginea unei femei deplin stăpână pe competenţele sale şi care, alături de preşedintele ales, va aduce acestei ţări managementul de care aceasta are nevoie. Pentru mine, imaginea este o declaraţie foarte importantă şi pozitivă, despre femei şi despre femeile aflate la putere", a adăugat Anna Wintour.

Kamala Harris nu a reacţionat deocamdată în mod oficial în urma controverselor apărute în spaţiul online. Însă mai multe surse din anturajul ei au declarat pentru mass-media americane că politiciana a fost surprinsă de alegerea acelei fotografii pentru coperta revistei Vogue.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Vogue (@voguemagazine)



Anna Wintour a fost deja criticată în timpul amplelor proteste organizate de Black Lives Matter în vara trecută, fiind acuzată mai ales că nu a acordat un loc suficient de important creatorilor de modă şi fotografilor de culoare în paginile revistei Vogue.

Zvonuri legate de o eventuală demisie au început să circule despre Anna Wintour, desemnată de revista Forbes, în 2017, cea mai influentă femeie din lume din domeniile media şi divertisment.

Însă septuagenara de origine britanică a rămas la conducerea revistei Vogue, după ce a declarat că îşi "asumă întreaga responsabilitate a erorilor" sale şi a prezentat scuze publice pentru faptul că nu a făcut "suficient de multe lucruri" pentru colaboratorii ei de culoare.

În interviul acordat pentru podcastul "Sway", ea a declarat că acest episod marcat de tensiuni a fost totuşi unul "fructuos". Anna Wintour, care are reputaţia unei femei glaciale - fiind supranumită uneori "Nuclear Anna" -, afirmă şi că a înţeles faptul că nu i-a ascultat suficient pe cei din jur, notează Agerpres. 

"Într-o companie trebuie să asculţi pe toată lumea, toate vocile, şi să te asiguri că oamenii se simt liberi să se exprime când consideră necesar acest lucru", a adăugat Anna Wintour.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Externe


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel