Viața celebrei Oprah Winfrey, subiect de film. Apple TV+ pregăteşte un documentar

Data publicării:
Oprah Winfrey, foto Instagram
Descriere foto: Oprah Winfrey, foto Instagram

Platforma Apple TV+ pregăteşte un documentar despre viața celebrei Oprah Winfrey.

Documentarul va fi regizat de Kevin Macdonald, laureat cu premiul Oscar pentru "One Day in September" (1999), relatează EFE, scrie Agerpres. 

Portalul Deadline a asigurat joi că acest documentar va face o incursiune în istoria ultimilor 25 de ani de istorie ai SUA prin prisma lui Oprah Winfrey, care a devenit o celebritate datorită programului său de televiziune "The Oprah Winfrey Show" (1986-2011) în care realiza interviuri cu celebrităţi şi interacţiona cu publicul pe diferite teme.

 

Actriţă, producătoare, activistă şi femeie de afaceri de succes, în afară de prezentatoare de televiziune, Winfrey a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă secundară în "The Color Purple" (1985) şi a coprodus "Selma' (2014), nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film,

În 2012 a fost distinsă cu premiul Jean Hersholt, acordat de Academia Americană de Film pentru activitatea sa umanitară.

Documentarul realizat de Apple TV+ extinde colaborarea între gigantul digital şi Winfrey, care au încheiat un acord în 2018 pentru dezvoltarea de conţinuturi TV.

La rândul său, Kevin Macdonald este un regizor cu o filmografie variată oscilând între ficţiune şi documentar. El a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun documentar cu "One Day in September" şi a primit aplauze pentru "Whitney" (2018) despre cântăreaţa Whitney Houston.

În ce priveşte filmele, Kevin Macdonald s-a remarcat cu titluri precum "The Last King of Scotland" (2006), pentru care Forest Whitaker a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor, sau "State of Play" (2009), în care au jucat Russell Crowe, Rachel McAdams, Ben Affleck şi Helen Mirren.

Anul acesta aşteaptă să fie lansat pe marile ecrane filmul său "The Mauritanian", un thriller politico-judiciar cu o distribuţie de vedete precum Jodie Foster, Benedict Cumberbatch şi Shailene Woodley, care prezintă abuzurile comise asupra deţinuţilor din închisoarea de la Guantanamo.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel