Cum a ajuns Vasile Muraru sub îndrumarea lui Dem Radulescu: „Dumnezeu mi-a ascultat ruga”

Data publicării:

Vasile Muraru a fost elevul lui Dem Rădulescu. Acesta a făcut tot posibilul de a fi primit în clasa idolului său.

Vasile Muraru a surprins pe toată lumea prin remarcabila sa interpretare în filmul "Oameni de treabă", într-un rol complet diferit față de tot ceea ce a făcut până acum. Însă, nu doar viața sa profesională a fost plină de evenimente neașteptate și coincidențe incredibile, ci și viața sa personală ar putea fi un subiect captivant pentru un film surprinzător.

Filmul "Oameni de treabă", în care interpretează rolul unui primar corupt, i-a adus un premiu Gopo.

Vasile Muraru s-a născut pe 14 noiembrie 1956 în satul Doina, comuna Girov, jud.Neamț. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC) în 1981, fiind student al profesorilor Dem Rădulescu și Adriana Piteșteanu. Începând din 1982, Vasile Muraru și-a început cariera la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase". Primul spectacol în care a apărut a fost "Revista Revistelor", regizat de Bițu Fălticineanu. Ulterior, a jucat în toate spectacolele din repertoriul teatrului. Începând din 1990, alături de colegul și prietenul său, regretatul actor de comedie Nae Lăzărescu, Vasile Muraru a format un cuplu scenic de mare succes. Spectacolul "1001 de glume" a marcat debutul lor în această colaborare fructuoasă, potrivit Teatrul Tănase.

În 2013, Vasile Muraru a format un nou cuplu umoristic alături de actrița Valentina Fătu, odată cu premiera spectacolului "Vivat Revista!". De atunci, cei doi au colaborat în mai multe proiecte artistice.

E plin de energie la 66 de ani

Deși are 66 de ani, actorul dă dovadă de o energie uimitoare. Acesta are foarte multe activități și nu vrea să coboare standardul pe care și l-a creat singur nici măcar o secundă. Deși nu cunoaște sursa, are un nivel ridicat de energie si este implicata in diverse acțivităti. Sotia îi sugereaza sa fie mai calm si sa nu se tensioneze atât de mult. 

„Nici eu nu știu de unde. De la Dumnezeu o am. Trag nonstop, am tot felul de activități. Soția îmi spune să fiu mai liniștit, să nu mă încordez. Am tendința să fiu puțin încordat. Ca să nu zic agitat. (râde)”,a  spus artistul, pentru OKMagazine.

Întrebat dacă i s-a mai spus că are un zâmbet aparte, artistul a oferit un răspuns neașteptat.

„Eram pe câmp, la țară, în satul Doina, comuna Girov, județul Neamț. Fusesem la fotbal cu un prieten și el îmi spune: „Băi, cu ochii ăia și cu zâmbetul tău ai să ajungi departe...“. Eu de la cinci ani am știut că o să fi u actor și m-am ținut de cuvânt.”, a zis vedeta, pentru sursa precizată.

De asemenea, artistul a oferit câteva informații și despre rolul pe care l-a avut în „Oameni de treabă”.

„A fost o întâmplare, totul a plecat de la Neidentificat, filmul lui George Apetri. M-a chemat să vorbim și, deși eu nu prea mă duc la probe, de data asta am zis „Hai că vin!“. Și George îmi spune: „Știți, tata e vecin de sat cu dumneavoastră.“ Așa că i-am zis: „Gata, ce vrei, aia fac“. Paul (nr. Paul Negoescu, regizorul Oameni de treabă) m-a văzut în filmul lui George, m-a chemat să vorbim și s-au legat lucrurile. Mulțumesc lui Dumnezeu că m-am întâlnit cu unul din marii noștri regizori și cu ceilalți băieți care sunt niște figuri strălucitoare pe firmamentul filmului românesc. Mi-a dat o bucurie enormă acest film.”, a mai precizat actorul, pentru sursa menționată.

A fost elevul lui Dem Rădulescu

Vasile Muraru a reflectat asupra întrebării dacă se simte norocos. Actorul se mândrește cu faptul că știe să desfacă arma și că a reușit să intre la clasa faimosului Dem Rădulescu.

„Daaa! Încă de când urma să dau la Teatru. Iubindu-l atâta pe Dem Rădulescu, voiam să intru la clasa lui. M-am dus în grădină, am spus Tatăl Nostru și m-am rugat la Dumnezeu să nu intru anul ăla și să intru anul următor, la clasa lui Dem Rădulescu. Și Dumnezeu mi-a ascultat ruga. N-am intrat, m-am dus la trupă, am făcut armată un an și patru luni. (râde) Eram campion la desfăcut arma. Acum, la filmările la Oameni de treabă, cascadorii voiau să-mi arate cum se ține arma. Și le zic: „Poftim? Dați-mi puțin arma.“ Și am luat-o, am desfăcut-o, în timp ce cascadorii îmi ziceau: „Stați puțin, ce faceți?“. Le-am explicat că eu eram campion la asta. Aveam 18-19 ani când am făcut armata.”, a încheiat acesta.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel