Valentin Uritescu, probleme de sănătate. Artistul este internat în spital: E lucid, dar nu poate vorbi

Data publicării:
Valentin Uritescu, captură foto Youtube
Descriere foto: Valentin Uritescu, captură foto Youtube

Valentin Uritescu a împlinit 80 de ani pe 4 iunie. Actorul a petrecut această zi singur, în spital.

Valentin Uritescu a fost diagnosticat cu Parkonson, cu ani în urmă. În ultimii ani, starea de sănătate a actorului a devenit tot mai precară, acesta ajungând să depindă în totalitate de soția sa, Valeria, care îl îngrijește de când s-a retras de pe scena teatrului.

Ziua de 4 iunie, când actorul a împlinit 80 de ani, l-a prins pe acesta internat în spital, departe de familie și prieteni. 

Valeria Uritescu, soția actorului, a vorbit despre starea de sănătate a acestuia. 


„E lucid, dar are şi zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori pur şi simplu nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, iar chestiunea asta pare constanta ultimilor ani, dar ce mă îngrijorează foarte tare este faptul că nu avem o predicţie asupra stării sale viitoare. Pur şi simplu, nimeni nu poate anticipa care va fi ziua sau zilele acelea bune şi când vor urma cele rele, ca să ne pregătim şi pentru una, şi pentru cealaltă.', a povestit Valeria Uritescu, pentru Impact.ro.


Valentin Uritescu a fost diagnosticat cu Parkinson în rmă cu 50 de ani. A reușit să țină boala sub control ani la rând, însă, din păcate, de doi ani de zile starea acestuia de sănătate a început să se deterioreze tot mai mult.  Marele actor a ajuns să aibă momente în care nu poate vorbi și nu se poate deplasa, iar unele activități simple, pentru acesta au devenit imposibile, fiind dependent de ajutorul altei persoane. 

 

Cumplita boală l-a adus pe actor la capătul puterii. În urmă cu ceva vreme, Valentin Uritescu a dezvăluit că a avut gânduri negre și că a fost pe punctul de a se sinucide în momentul în care a aflat cruntul diagnostic. 

Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. «Ai Sindrom Extrapiramidal!» Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: «Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!». Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: «Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!». Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!', a povestit actorul pentru publicatia ziarullumina.ro, în urmă cu câțiva ani.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel