Valentin Cojocaru, fost portar al FCSB, momente de GROAZĂ în Ucraina: Am fost nevoiți să intrăm în buncăr

Data publicării:
Sursa foto: Cătălin Cojocaru, captură TV/ Pro TV
Descriere foto: Sursa foto: Cătălin Cojocaru, captură TV/ Pro TV

Valentin Cojocaru, fostul portar al FCSB, a povestit clipele de groază pe care le-a trăit în Ucraina, chiar la începutul războiului.

Valentin Cojocaru este în prezent sub contract cu o echipă de fotbal din Ucraina. Fostul portar de la FCSB, în vârstă de 26 de ani se afla în Ucraina când trupele rusești au început bombardamentele. Sportivul a povestit că a trecut prin momente de groază și a fost nevoit chiar să meargă pe jos 10 kilometrii.

“Am încercat a doua zi să plecăm cât mai repede. Am plecat în jur de ora 6 dimineața și am ajuns a doua zi la 12 după amiaza. Am plecat cu mașinile de la club. Când am ajuns la graniță le-am lăsat la vreo 10 kilometri distanță și după am luat-o cu bagaje, cu tot ce aveam la noi, pe jos” , a povestit Valentin Cojocaru în emisiunea La Măruță, de pe Pro TV.

Valentin Cojocaru: “Este incredibil se întâmplă acolo“

Valentin Cojocaru a mărturisit că tot ce se întâmplă acolo este ireal. De asemenea, sportivul a precizat că a reușit să își ia doar portofulul și o borsetă, iar restul lucrurilor au rămas acolo.

“Este incredibil se întâmplă acolo. Nici nu-mi găsesc cuvinte. Sincer, am plecat la 15 minute după ce am auzit prima bombă cu ce aveam pe mine. Am reușit doar să-mi iau portofelul și o borsetă.. atât”, a mărturisit Valentin. 

Fostul portar de la FCSB a declarat că el și echipa sa au fost nevoiți să intre în buncăr, deoarece se auzeam bombele în apropiere.

La 20-30 de minute după ce am auzit prima bombă am plecat toți spre baza de antrenament, iar acolo ne-am gândit ce putem face, iar după câteva minute, a fost încă o bombă în apropierea noastră, care s-a auzit foarte tare și am fost nevoiți să intrăm în buncăr pentru 30, 40 de minute.

Virgil Ianțu a găzduit o familie de refugiați

“Gesturile frumoase trebuie să rămână într-o zonă a discreției, dar având în vedere situația  am vrut să arăt că se poate face asta foarte ușor. Stau într-un apartament pe care l-am avut liber în perioada asta și s-a nimerit foarte bine. Mulți prieteni m-au sunat, am primit mesaje și cereau informații despre cum pot ajuta”, a declarat Virgil Ianțu la “Vorbește Lumea”, de pe Pro TV.

Cântărețul admite faptul că l-a încercat un sentiment de teamă, pentru câteva clipe, dar s-a gândit foarte bine la contextul actual și la nevoia pe care oamenii din Ucraina o au. Familia pe care s-a oferit să o ajute va pleca mai departe, în altă țară, potrivit acestuia unde, deja soțul, potrivit tatăl lor se află. Și bunicii celor două fetițe au reușit să plece din țara în care a izbucnit războiul.

“Înainte să le cunosc, am avut așa un foc în mine și un sentiment pe care nu l-am mai încercat. Tocmai că primesc niște străini, dar cumva simțeam cât de important este pentru mine acest lucru, ca ei să fie primiți în orice fel, undeva unde sunt în siguranță”, a adăugat acesta.

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel