Val Kilmer, detalii cutremurătoare despre lupta cu cancerul: „Am de ales între a respira sau a mânca”

Data actualizării: | Data publicării:

Val Kilmer a fost diagnosticat cu cancer în 2017. Chimioterapia și tratamentele i-au salvat viața, însă l-au lăsat fără voce. 

Val Kilmer vorbește într-un documentar despre drama prin care trece de câțiva ani.  


Noul documentar al lui Val Kilmer, Val, prezintă în detaliu viața și lupta sa cu cancerul la gât.

Kilmer și-a dezvăluit diagnosticul în 2017 și, de atunci, a fost supus la radioterapie, chimioterapie și traheostomie, ceea ce i-a afectat permanent vocea.

În 2017, Val Kilmer dezvăluia că are cancer la gât după ce medicii i-au descoperit un nodul în gât și s-a trezit într-o baltă de sânge - lucru pe care l-a detaliat în cartea sa de memorii, I'm Your Huckleberry. Actorul, acum în vârstă de 61 de ani, și-a revenit în mod miraculos datorită chimioterapiei, radiațiilor și unei traheostomii. Însă, vocea sa a fost afectată permanent în procesul acestor tratamente.

Noul documentar al lui Kilmer, Val, arată viața starului din Batman înainte de a deveni celebru (inclusiv o serie de înregistrări video de acasă din ultimii 40 de ani). De asemenea, se concentrează asupra numeroaselor obstacole pe care le-a depășit, inclusiv lupta sa cu cancerul la gât.


"Acum, când îmi este mai greu să vorbesc, vreau să-mi spun povestea mai mult ca niciodată", a declarat el pentru People după lansarea filmului pe Amazon Prime Video. Deși este narat în cuvintele scrise de Kilmer, vocea este a fiul său de 26 de ani, Jack.

 


Traheostomia a lăsat o gaură în gâtul lui Kilmer, pe care acesta o acoperă adesea cu o eșarfă sau o batistă. "Nu pot vorbi fără să astup această gaură. Trebuie să faci alegerea între a respira sau a mânca", a declarat el pentru People, adăugând că acum mănâncă prin intermediul unui tub de alimentare. 

Dar acest lucru nu îl împiedică să lucreze sau să se exprime în mod creativ. Anul trecut, a avut un rol principal în filmul Paydirt și va apărea, de asemenea, în viitorul film Top Gun: Maverick. "Evident că par mult mai rău decât mă simt", a explicat el.

La începutul acestui an, compania de software Sonantic l-a ajutat pe actor să își recreeze vocea folosind înregistrări vechi și tehnologie AI. El a debutat cu sunetul creat artificial într-un clip de un minut, exprimându-și profunda recunoștință.

 

"După tratamente, vocea mea, așa cum o știam, a dispărut. Oamenii din jurul meu se străduiesc să înțeleagă când vorbesc", a spus el prin vocea IA. "Dar, în ciuda tuturor acestor lucruri, simt că sunt exact aceeași persoană. Încă același suflet creativ. Un suflet care visează idei și povești cu încredere, dar acum pot să mă exprim din nou, să vă aduc aceste idei și să vă arăt încă o dată această parte din mine. O parte care nu a dispărut niciodată cu adevărat. Doar că se ascundea."

Potrivit People, această voce nu este prezentată și în documentarul Val, dar starul o va putea folosi de acum înainte ori de câte ori dorește, atât în plan profesional, cât și personal.

 

Youtube video imageGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel