Usturoiul, beneficii uimitoare pentru sănătate. Cristian Mărgărit: „Am și un truc, care îl face mai benefic pentru prevenția bolilor cardiovasculare” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Cristian Mărgărit a vorbit despre beneficiile condimentelor pentru sănătate, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Toată lumea este în căutarea celor mai bune trucuri ce ajută la creșterea imunității. Astfel, pentru o sănătate de fier, ar trebui să includem neapărat în alimentația noastră condimentele, ne spune nutriționistul Cristian Mărgărit. Există extrem de multe variante ideale ce pot fi luate în calcul, însă, de departe, usturoiul face parte din topul ingredientelor cu beneficii uimitoare asupra organismului nostru, dezvăluie specialistul.

„Condimentele sunt foarte utile și ele pentru imunitate, foarte mulți oameni merg în direcția ghimbirului, ardeiului iute, miere, propolis, polenul, produsele stupului sunt foarte bine, dar în primul rând trebuie să evităm alimentele dăunătoare. Așa ne putem gândi și la usturoi, ceapă, pe care le includem oricum în dieta noastră. Sfecla roșie e foarte bună pentru imunitate, iar dacă îi pui și hrean lângă, e extrem de delicioasă.”, a declarat nutriționistul Cristian Mărgărit, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.

VEZI și: Legumele la grătar, pericol uriaș pentru sănătate. Cristian Mărgărit, semnal de alarmă: „Sunt toxice, cancerigene” / VIDEO 

Cum trebuie să consumi usturoiul, pentru beneficii maxime

Astfel, potrivit nutriționistului, usturoiul nu aduce doar un gust și o savoare aparte în farfurie, ci are și avantaje uimitoare pentru sănătate. Spre exemplu, consumat regulat, acesta duce la prevenirea bolilor cardiovasculare, ne dezvălui Cristian Mărgărit. 

„Greu de spus (n.r. dacă usturoiul pudră are beneficii), îl preferăm pe cel proaspăt, iar aici am și un truc. Îl zdrobim, deci începem practic gătitul prin curățarea și zdrobirea usturoiului, pentru că această expunere la oxigen induce niște transformări în usturoi și îl face mult mai benefic pentru prevenția bolilor cardiovasculare, spre exemplu. În Japonia chiar se folosește acel usturoi învechit. Îl țin chiar și șase luni, un an la învechit. 

Deci usturoiul ar trebui folosit în acest fel de zdrobit, lăsat și apoi putem să-l includem să aromatizăm un ulei, dacă tragem ceva la tigaie, pentru că mulți oameni, când aud ideea de temperaturi se gândesc prăjit, păi cum prăjim? Secretul este să ții temperaturile jos și să nu arzi alimentul , deci poți folosi și tigaie, și uleiu, un ulei de măsline, doar să nu le arzi, pentru că până la urmă căutăm și gust în mâncarea noastră.”, a continuat acesta.

Citește și: Singura legumă care nu trebuie congelată. Cristian Mărgărit: „Își pierde proprietățile”. Adevărul despre produsele la conservă / VIDEO

Beneficiile uimitoare ale turmericului

Un alt condiment extrem de cunoscut pentru proprietățile sale uimitoare mai este și turmericul, ne spune nutriționistul, care dezvăluie că el poate face minuni în cazul persoanelor care se confruntă cu insomnii sau care au un nivel ridicat al glicemiei. 

„Încercăm prin aceste condimente să dăm aromă, să eliminăm alimentele ultraprocesate, să folosim mai multe condimente. Fiecare e liber să dea frâu liber imaginației și să folosească ce condimente îi plac, turmericul este iar foarte bun în această situație, e atioxidant, atiinflamator, ajută somnul, reduce glicemia. Toate condimentele au astfel de calități, beneficii.”, ne-a mai spus el.

VEZI și: Tipul de pește pe care nu trebuie să-l prăjești niciodată. Chef Joseph Hadad: „Se usucă imediat”. Variantele pe care să le alegi, în schimb



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel