URZICA, panaceul din grădină. Tratament pentru hipertensiune, dar și pentru boala Alzheimer

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Paul Morley o
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Paul Morley o

Urzica este o plantă ”puternică” prin numărul mare de afecțiuni pe care le poate ameliora.

Urzica este o plantă medicinală foarte de benefică pentru organism. Este o sursă bogată de vitamina A, B2, C, K, acid acetic, acid formic și săruri minerale. Se găsește cu ușurință peste tot în lume, mai ales în locurile fertilizate cu gunoi de grajd. Încă din cele mai vechi timpuri, urzica este folosită în scop alimentar, în diferite preparate sau în stare uscată, în scop medicinal, pentru ceaiuri.

Potrivit Natural Society, urzica este: diuretică, astringentă, pectorală, anodină, tonică, rubefacientă, stiptică, antihelmintică, nutritivă, hermetică, antireumatică, anti-alergenică, decongestionantă, expectorantă, antispasmodică și antihistaminică, anti-litică/lipotrofică, herpetică și galactagogă.

Urzica, planta puternică 

Urzica este o plantă ”puternică” tocmai prin numărul mare de afecțiuni pe care le poate ameliora. 

Urzica stimulează sistemul limfatic întărind imunitatea, ameliorează simptomele de artrită și elimină acidul uric de la nivelul încheieturilor.

Întărește sănătatea glandelor suprarenale și ajută în diabetul zaharat.

Urzica îmbunătățește sănătatea fătului și stimulează lactația la femeile care alaptează, de asemenea, înlătură simptomele de menopauză șicalmeaza crampele menstruale, dar și reduce balonarea.

Citește continuarea pe DC MEDICAL 

5 lucruri pe care medicii le fac atunci când simt că se apropie o răceală

Atunci când te ustură în gât și te doare tot corpul, știi că o răceală este pe cale să apară - și în acel moment, poți avea impresia că singurul lucru pe care îl poți face este să o depășești lăsând sistemul imunitar să își facă treaba. 

Dar, chiar dacă simptomele răcelii au început deja, este prea târziu pentru a face ceva în privința lor.


"Semnele timpurii ale apariției unei răceli sunt un avantaj, permițându-ne să reacționăm înainte ca virusul să ne ia cu asalt", spune Naueen Safdar, MD, director medical al EHE Health, pentru LIVESTRONG.com. "În general, este nevoie de două-trei zile după ce virusul intră în organism înainte de a începe o răceală, așa că avem timp să combatem virusul înainte ca acesta să se agraveze."


În ceea ce privește strategiile de combatere a răcelii pe care trebuie să le folosiți, există câteva pe care medicii le pun în aplicare personal pentru a limita severitatea și durata simptomelor.

1. Trebuie să vă hidratați


"Când observ că se apropie o răceală, am grijă să mă hidratez și să îmi mențin electroliții", spune Ameet R. Kamat, MD, director al chirurgiei sinusurilor și a bazei craniului la White Plains Hospital din New York.


Strategia sa de hidratare presupune să bea suficientă apă (și, uneori, băuturi cu electroliți) și să evite băuturile care deshidratează, cum ar fi dozele mari de cofeină sau alcool.


"Apa ajută la livrarea de oxigen și la eliminarea toxinelor din organism", spune Dr. Kamat. "De asemenea, ajută la fluxul limfatic (sistemul de filtrare al organismului), care este esențial pentru funcționarea sistemului imunitar".

Citește continuarea AICI



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel