Untura, benefică sau nocivă. Adevărul te va surprinde

Sura foto: pexels.com
Descriere foto: Sura foto: pexels.com

Untura este considerată de mulți un aliment extrem de nociv pentru sănătate. Dar ați fi surprinși să aflați că are și beneficii multe.

Untura a fost folosită timp de secole a fost un ingredient de bază în bucătărie. Recent, untura a revenit în modă și a devenit o grăsime aleasă de mulți nutriționiști. O mare parte din lumea antică s-a bucurat de acest aliment bogat în nutrienți, deoarece fermierii pot crește porci în aproape orice climat și circumstanță, iar totul se valorifică.

Cea mai scumpă untură

Cea mai apreciată și scumpă untură este cea care provine din grăsimea viscerală din jurul rinichilor și coapsei porcului. Aceasta este aproape fără gust și are un profil diferit de acizi grași decât restul grăsimii de pe porc. Ult tip de untură provine din stratul gras subcutanat dintre piele și mușchiul porcului, arată Dr. Health Benefits.

Untura, o grăsime dorită

După ani de zile în care ni s-a spus că grăsimile sunt rele, ar putea fi greu să ne împăcăm cu faptul că untura este o sursă sănătoasă și hrănitoare de energie pentru corpul nostru.

Nu este doar o grăsime tolerabilă, este o grăsime de dorit. Oamenii de știință au găsitdovezi surprinzătoare despre beneficiile unturii. Au fost analizate peste 1.000 de alimente crude, iar cercetătorii au descoperit că untura se numără printre primele zece alimente care oferă cel mai bun echilibru al cerințelor nutriționale zilnice ale unei persoane. Untura conține  o sursă bună de vitamine și minerale B.

Untura este sănătoasă?

În întrebarea da sau nu, răspunsul simplu este da, dar cercetătorii vobesc de la untura care provine de la porcii crescuți în gospodării. Porcii sunt furajeri și tind să mănânce orice din apropierea lor. Cu toate acestea produsul din carne de porc poate fi foarte nutritiv dacă porcii sunt crescuți în condiții de viață potrivite.

Untura, conținut ridicat de vitamina D

Iată beneficiile pentru sănătate ale unturii de porc. Vitamina D ajută la absorbția calciului și la îndepărtarea metalelor toxice nocive, cum ar fi cadmiul, aluminiul, stronțiul. Dar una dintre cele mai importante sarcini de vitamina D, precum și colesterolul este producția de hormoni. Fibromialgia, hipotiroidismul și infertilitatea sunt câteva din afecțiunile care sunt legate de o deficienta de vitamina D.

Untura este bogată în vitamina D, de fapt, este a doua cea mai bogată sursă alimentară de vitamina D alături de uleiul din ficat de cod. Untura de la porcii pășunați conține 500 – 1000 UI vitamina D.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 18 sep 2022, 19:44 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience