Unghii cu gel sau ojă semipermanentă. Cătănaș: RISC foarte crescut de reacție alergică. Se UMFLĂ, își schimbă culoarea

Data publicării:
Foto Unsplash
Descriere foto: Foto Unsplash

Unghiile cu gel sau cu ojă semipermanentă sunt un trend de manichiură în rândul doamnelor și al domnișoarelor.

Unghiile cu gel rezistă mult mai mult decât manichiura clasică, însă pot apărea și probleme dermatologice. Daniela Cătănaș, medic dermatolog, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL la ce trebuie să fim atente atunci când mergem la manichiură sau pedichiură și alegem să ne colorăm unghiile cu gel.

Riscurile ojei semipermanente


Manichiura cu ojă semipermanentă a devenit extrem de populară, fiind una dintre inovaţiile ultimilor ani în materie de frumuseţea unghiilor, detronând moda unghiilor artificiale. Este o manichiură care durează 2-3 săptămâni, fără a se ciobi sau a îşi pierde luciul. Presupune folosirea unor lacuri speciale şi a unei lămpi de ultraviolete (UV). Iniţial se aplică un lac de tip baza protectoare ce are şi rolul de a favoriza aderența pe unghii, apoi se aplică două straturi de oja, după fiecare aplicare unghiile fiind expuse circa 2 minute la razele UV. La final se aplică un strat protector.

Acest tip de manichiură este rezistentă la majoritatea dizolvanţilor folosiţi în cazul ojei comune, de aceea pentru îndepărtarea ei este necesară pilirea suprafeţei, o soluţie specială cu care se înmoaie oja câteva minute sub o folie de aluminiu şi apoi se îndepărtează cu o spatulă, prin răzuire uşoară.

”Trebuie să aibă grijă ca toate instrumentele să fie sterile. Nu trebuie să exagereze cu gelul de unghii pentru că dacă nu este bine pus și nu avem acea protecție pentru baza unghiei, ea se poate distruge foarte tare”, a declarat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, medicul dermatolog Daniela Cătănaș.

Citește continuarea pe DC Medical.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel