Un preot din Videle a fost prins în flagrant, în timp ce întreținea relații intime cu un minor

Data publicării:
Imagine cu rol ilustrativ. Foto Unsplash/ Autor Klara Kulikova
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ. Foto Unsplash/ Autor Klara Kulikova

Un preot de 63 de ani din Videle, județul Teleorman, a fost reținut după ce a fost prins în flagrant, în timp ce intreținea relații intime cu un minor de 16 ani.

Potrivit TVR,  luni, 26 aprilie, preotul a fost prins de polițiști ai Secției 24 în flagrant, într-un imobil din sectorul 3 al Capitalei, în timp ce întreținea relații sexuale cu un minor de 16 ani.  Bărbatul  fost reținut pentru 24 de ore și va fi dus, marți, în fața judecătorilor cu propunere de arestare.

Preotul va fi caterisit, în cursul săptămânii viitoare.


Din primele informații, minorul în vârstă de 16 ani  făcea parte dintr-un centru de plasament și ar fi fost luat în mod frecvent de către acest bărbat și ademenit cu bani, pentru a întreține raporturi intime cu el.


Minorul este audiat în prezența psihologilor anchetatori și urmează și alte cercetări pentru a vedea dacă este vorba și despre alte victime în ceea ce-l privește pe acest preot.

Mai mult, preotul ar fi fost implicat și într-un alt dosar și chiar era suspedant de la slujurea la biserica din Videle, după ce ar mai fi fost vizat în cazuri de activități infracționale, mai exact acte sexuale cu minori.

”Subiectul este trist și scandalos, mai ales în Săptămâna Mare. Acest preot era deja suspendat. Nu mai avea voie pentru că făcea parte ca subiect într-un proces în derulare. Urma să fie oricum caterisit. Caterisirea se va întâmpla însă acum. Dosarul său a fost de astăzi deferit forului de judecată pentru abateri deosebit de grave. Se va hotărî îndepărtarea lui definitivă din preoție. Cert este că nu va mai fi preot”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, în direct la Antena 3. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Social


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel