Un make-up artist celebru, interviu emoționant din spatele gratiilor. Tânăra își ispășește pedeapsa, după ce a fost prinsă conducând fără permis

Data actualizării: | Data publicării:
Ioana Harbuzariu (Antonia Ioana Make-up Artist)- Captură video B1TV
Descriere foto: Ioana Harbuzariu (Antonia Ioana Make-up Artist)- Captură video B1TV

Fanii o cunoșteau drept Antonia Ioana, era un make-up artist de succes și avea toată lumea la picioare. Ioana Hărbuzariu spune că înconștiența i-a distrus viața. Din teribilism, tânăra a început să conducă fără permis. În 2017, după ce a provocat un accident pe autostradă, fostul make-up artist a ajuns să dea socoteală pentru faptele ei. Inițial, a fost arestată preventiv, pentru o lună și jumătate. În acest moment, Ioana își ispășește pedeapsa de 3 ani și două zile pentru conducere fără permis. 

Ioana Hărbuzaruriu este una dintre cele mai cunoscute artiste de make-up din România. A susținut zeci de cursuri în țară și în străinătate. A machiat și pentru prezentări de modă ale unor designeri celebri, cum ar fi Cătălin Botezatu și multe vedete autohnone au trecut prin mâna ei. 

În februarie 2021, a fost încarcerată, după ce a fost condamnată la 3 ani  și două zile pentru conducere fără permis. A fost cercetată penal în 4 dosare. Pentru inconștiență, teribilism, infatuare, nici ea nu știe exact.

Într-un interviu pentru emisiunea Condamnații, de la B1TV, tânăra povestește cu regret și rușine cum a ajuns în spatele gratiilor. 

Timp de 10 ani a ignorat legea și cele patru dosare penale pe care le avea. 

„Sper ca greșeala mea să ajute măcar o persoană. Vreau să arăt că și printr-un lucru mic poți să îți distrugi viața”, își începe Antonia Ioana povestea. 


Tânăra, acum în vârstă de 29 de ani, spune că a început să conducă fără permis la 21 de ani, din inconștiență. 

„Din teribilism. Eram la școala de șoferi și am crezut că o să mă ambiționeze foarte tare să cumpăr o mașină, înainte de a termina școala de șoferi. Și în timpul acesta am început să conduc. Adică, azi o stație-două, mâine jumătate de București. După, am considerat că nu mai e o necesitate școala de șoferi. Că nu mai e o prioritate să o termin. Am mers așa o bună perioadă de timp, îmi schimbam mașinile, până când am fost prinsă prima dată. Și am considerat că dacă nu mi s-a întâmplat nimic, adică doar am fost dusă la o secție de poliție, mi s-au luat niște amprente și am fost lăsată să plec, o să pot să continui. Îmi intrase în sânge. Aveam aproximativ trei ani de când conduceam așa. În timpul ăsta, mama mă tot ruga să încetez. Mă și supăra chestia asta, mă simțeam presată”, a povestit tânăra în emisiunea Condamnații, de la B1TV. 

Mi-era frică doar de un control de rutină, pentru că nu greșeam niciodată. Mergeam regulamentar, aveam toate actele, în afară de permis. 


Mai mult, aceasta spune că avea ceva emoții atunci când era oprită de poliție, dar că reușea mereu să scape basma curată. 

„Când mă legitimau, spuneam că nu am permisul la mine. Și văzând, de cele mai multe ori că sunt și cu copilul după mine, mă lăsau să plec. 

Am luat amenzi. Dar fie mergea cineva cu mine și lua amenzile pe numele lui, 

Făcusem deja două dosare, în Galați, pentru că nu m-am oprit la a conduce în București. Deja, repet, era un lucru normal pentru mine, iar din cauza jobului, eu călătoream foarte mult prin țară. Și atunci, nu-mi mai băteam capul să achiziționez bilete de avion, mergeam direct cu mașina. În Galați, a doua oară am fost prinsă pentru că am fost recunoscută de prima oară”, a mai spus aceasta.


În 2017, make-up artistul a fost implicat într-un accident rutier, pe autostradă, din cauza vitezei și a neatenției. 4 persoane au ajuns la spital. 

„A treia oară a fost la Constanța. Atunci mi s-a înfundat, oarecum, și m-am trezit la realitate. Eram pe autostradă, cu destul de mare viteză, și nu m-am oprit. Și am fost prinsă în Constanța. Dată în urmărire. La cîteva ore, m-am dus singură la secția de poliție, nu m-au crezut. Le-am spus că eu eram pe autostradă și nu m-am oprit, pentru că eram speriată că nu aveam permis de conducere”, a mărturisit tânăra. 

După o săptămână, a fost chemată din nou. De data aceasta, Antonia s-a prezentat în fața polițiștilor de mână cu fiica ei, care avea doar 4 ani. Mai mult, ea spune că atitudinea ei a fost greșită și s-a comportat deplasat. Asta i-a adus o arestare preventivă. Primele 24 de ore de arest, spune că au fost groaznice și că abia atunci s-a trezit la realitate. 


„Credeam că mi se cuvine totul. Abia atunci m-am trezit la realitate. Și totuși, credeam că o să scap. După 24 de ore, eram pregătită să plec acasă, dar am fost dusă la Tribunal și mi s-au dat 29 de zile. Am făcut un șoc”, spune aceasta în lacrimi. 

A fost eliberată cu suspendare după 6 săptămâni. 

 

„Am avut timp să mă trezesc la realitate și să-mi dau seam că dacă nu se întâmpla asta, eu continuam”.

 

A urmat procesul. Timp în care tânăra a stat cu sufletul la gură. Au venit peste ea tpate greșelile făcute, sub forma a 4 dosare. 


În timpul procesului a rămas însărcinată. A primit 2 ani cu suspendare pentru trei dosare și credea că va putea să-și urmeze viața normal, în continuare. Însă în 2020 a apărut și un al patrulea dosar, tot din Constanța, care fusese întocmit cu două săptămâni înainte de accidentul de pe autostradă. 


După ce a primit sentința, Antonia Ioana a dispărut de pe rețelele de socializare. Și-a închis toate conturile, de pe toate platformele și toate lucrările artistice pe care le-a realizat. În acest moment ăși ispașește pedeapsa la Închisoarea Târgșor. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel