Un celebru actor se transformă în „ea”: "Vreau să fiu la genul feminin de acum înainte"

Data publicării:
Eddie Izzard, foto Instagram
Descriere foto: Eddie Izzard, foto Instagram

Actorul şi comediantul britanic Eddie Izzard a anunţat că va folosi în viitor pronumele feminine "ea" şi "ei" cu referire la propria persoană.

Izzard a făcut anunţul în timpul emisiunii "Portrait Arts of the Year" difuzată de canalul de televiziune britanic Sky Arts, o serie în care artiştii sunt provocaţi să creeze portrete cu personaje celebre. Unul dintre personaje a fost Izzard.

"Încerc să fac lucruri care cred că sunt interesante. Acesta este primul program în care am întrebat dacă pot fi "ea" şi " ei" - aceasta este o mică perioadă de tranziţie", a declarat Izzard în timpul intervenţiei sale.

Acesta a fost un moment eliberator pentru Izzard, care a adăugat că "se simte minunat" să-şi dezvăluie pronumele, notează Agerpres. 

Atât pe scenă cât şi în afara ei, Izzard poartă deseori machiaj şi ţinute folosite în mod tradiţional de femei.

Anterior, Eddie Izzard s-a identificat drept transsexual şi s-a remarcat prin apărarea drepturilor persoanelor LGTBQ+. "Sunt de gen fluid", a declarat Izzard adăugând că "vreau să fiu la genul feminin de acum înainte".

Anunţul lui Izzard a fost întâmpinat cu laude şi susţinere pe reţelele sociale.

Comedianta Shappi Khorsandi a scris pe Twitter: "Nu vă pot spune ce înseamnă ea pentru mine ca şi comediantă. Mi-a zguduit lumea comediei când eram adolescentă şi nu numai. A schimbat totul, a făcut loc. O iubesc, iar în această dimineaţă sunt foarte fericită pentru ea".

Organizaţia americană Human Rights Campaign a transmis pe Twitter: "Îţi mulţumim să facem parte din această aventură alături de tine, Eddie, şi pentru că i-ai încurajat şi pe alţii să-şi trăiască viaţa în mod deschis şi autentic".

Izzard a jucat în numeroase seriale de televiziune şi filme, inclusiv seria "The Riches" şi lungmetrajele "Ocean's Twelve" şi "Ocean's Thirteen", dar şi în recenta producţie "Six Minutes to Midnight".

Eddie Izzard a anunţat, de asemenea, că va lua parte la evenimentul în scopuri caritabile "A Run For Hope", care se desfăşoară virtual în contextul pandemiei de coronavirus. Izzard va parcurge un maraton pe banda sa de alergare din Londra, în luna ianuarie a anului 2021. De asemenea, va susţine o serie de spectacole de stand-up comedy, care vor fi transmise în direct.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel