Un britanic de 70 de ani a devenit cel mai vârstnic bărbat care a vâslit singur în traversarea Atlanticului

Data publicării:
Un britanic de 70 de ani a devenit cel mai vârstnic bărbat care a vâslit singur în traversarea Atlanticului
Descriere foto: Un britanic de 70 de ani a devenit cel mai vârstnic bărbat care a vâslit singur în traversarea Atlanticului

Un britanic de 70 de ani, cea mai vârstnică persoană care a traversat singură Atlanticul într-o ambarcaţiune cu vâsle. 

Un britanic de 70 de ani, Frank Rothwell, marinar cu experienţă, a devenit cea mai vârstnică persoană care a traversat singură Atlanticul într-o ambarcaţiune cu vâsle, în cadrul Talisker Whisky Atlantic Challenge, o cursă desfăşurată anual din Insulele Canare până în Antigua.

Când a decis să vâslească singur în traversarea Oceanului Atlantic, Rothwell nu s-a gândit cât de plictisitoare va fi parcurgerea celor 4.800 de kilometri.

''În primul rând, vâslitul este foarte, foarte plictisitor. Fiecare vâslire este la fel ca cea dinainte, şi nu există niciun peisaj, nimic care să facă timpul să treacă mai repede'', a spus Rothwell, care locuieşte în oraşul Oldham.

Însă el a acceptat să participe la provocare ca să strângă bani în scopuri caritabile.

După 56 de zile, două ore şi 41 de minute, Rothwell a sosit la English Harbour de pe insula Antigua, pe locul al patrulea din opt în categoria sa, devenit totodată cel mai vârstnic bărbat care a vâslit singur în traversarea Atlanticului.

''Mi-am dat seama că nu este o cursă potrivită pentru mine, câştig dacă termin'', a spus acesta. ''Nu voi câştiga nimic, nu voi învinge pe nimeni şi eram înclinat să cred că probabil voi ajunge ultimul, ceea ce e şi de aşteptat pentru un bărbat de 70 de ani.''

''Dar acesta nu a fost deloc cazul... am fost al patrulea din opt aşa că am fost foarte fericit că am fost la mijlocul clasamentului''.

Rothwell, care are trei nepoţi, a iniţiat o campanie online de strângere de fonduri pentru Alzheimer's Research UK, care a primit 883.000 de lire sterline şi se aşteaptă să ajungă la un milion de lire sterline în weekend.

''Va conta foarte mult pentru vieţile unor oameni'', a spus Rothwell, supravieţuitor al cancerului de prostată, care s-a antrenat pentru această cursă timp de mai multe luni pe coasta Scoţiei.

După ce a fost întâmpinat la linia de sosire de soţia sa, cu care este căsătorit de 50 de ani, prima dorinţă a lui Rothwell a fost să facă rost de o băutură rece ca gheaţa.

''Am vrut o Coca-Cola rece, una mare, cu multă lămâie, ceva înţepător şi aspru şi rece'', a spus acesta.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Externe


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel