Uleiul natural care ajută la creșterea spectaculoasă a părului, aprobat de dermatologi. Cum se folosește și ce alte beneficii aduce

foto Freepik
Descriere foto: foto Freepik

Vreți să vă crească un păr lung și luxuriant? O plantă banală din bucătărie vă poate ajuta.

Uleiul de rozmarin pentru creșterea părului este un trend din ce în ce mai popular, depășind 2 miliarde de vizualizări pe TikTok.


Dermatologii confirmă beneficiile uleiului de rozmarin și spun că poate ajuta la regenerarea și protejarea părului.


Masarea uleiului de rozmarin pe scalp în fiecare săptămână poate duce la îmbunătățiri ale creșterii părului în șase luni. 

 

Umilul rozmarin a căpătat multă vâlvă pe TikTok pentru proprietățile sale de îngrijire a părului, iar hashtag-ul #rosemaryoil a adunat un număr impresionant de două miliarde de vizualizări pe platformă.

Adăugarea uleiului de rozmarin la rutina de îngrijire a părului este, de asemenea, susținută de știință: Dermatologii confirmă faptul că rozmarinul este bun la regenerarea părului la cei cu alopecie androgenetică, o formă comună de cădere a părului, și poate, de asemenea, să protejeze părul împotriva factorilor de stres din mediul înconjurător, cum ar fi razele UV și poluarea, notează Insider.

Uleiul de rozmarin stimulează creșterea părului la nivelul foliculului

Într-un mic studiu din 2015, cercetătorii au descoperit că uleiul de rozmarin a fost la fel de eficient ca minoxidilul la regenerarea părului la femeile care au alopecie androgenetică.


Nu numai că uleiul de rozmarin a ajutat la stimularea regenerării părului, dar a făcut ca scalpul oamenilor să aibă mai puține mâncărimi decât varianta medicamentoasă după câteva luni de studiu.

"Concluzia este că, da, pare să funcționeze", a declarat Dr. Shilpi Khetarpal, dermatolog, pentru Cleveland Clinic. "Studiul i-a determinat cu adevărat pe oameni să se uite la uleiul de rozmarin pentru creșterea părului. După aceea, a devenit mult mai comun în produsele fără prescripție medicală".

Ingredientul cheie din uleiul de rozmarin este acidul carnosic, care are atât proprietăți antiinflamatorii, cât și antioxidante, și pare să vindece nervii deteriorați și să ajute la circulația sângelui - favorizând o nouă creștere a părului atunci când este aplicat pe scalp, potrivit Cleveland Clinic.

Fluxul sanguin crescut "livrează oxigen și nutrienți și previne foliculii de păr deteriorați care duc la căderea părului", a declarat Dr. Michelle Green, dermatolog, pentru Popular Science.


Green a mai spus că proprietățile antioxidante ale rozmarinului pot ajuta la protejarea scalpului de factorii de stres din mediul înconjurător, cum ar fi radiațiile UV și poluarea.

Uleiul de rozmarin poate ajuta, de asemenea, la reducerea mătreții și la prevenirea încărunțirii premature, potrivit Cleveland Clinic, dar sunt necesare mai multe cercetări în aceste domenii.

 

Folosirea uleiului de rozmarin de câteva ori pe săptămână poate duce la îmbunătățiri vizibile în șase luni
Uleiul de rozmarin poate fi benefic pentru toate tipurile de păr, potrivit lui Khetarpal.

Pentru a încorpora eficient uleiul de rozmarin în rutina dumneavoastră, Khetarpal a declarat pentru Cleveland Clinic că recomandă să masați uleiul pe scalp și să îl lăsați să se absoarbă timp de câteva ore - de preferință peste noapte - de două-trei ori pe săptămână, iar apoi să îl spălați. Aveți nevoie doar de câteva picături, a spus ea.

 

Uleiul de rozmarin poate face ca părul să pară gras, în special la cei cu părul deja fin, așa că este esențial să concentrați uleiul pe scalp - nu pe fire. Khetarpal recomandă, de asemenea, să căutați produse care sunt 100% ulei de rozmarin și să testați mai întâi produsul pe o mică porțiune a scalpului, pentru a vă asigura că nu aveți o reacție adversă.

Apa de rozmarin

Alternativ, puteți face apă de rozmarin acasă. Apa de rozmarin poate funcționa la fel de bine ca și uleiul de rozmarin, potrivit Popular Science, este ieftină și poate face ca părul să arate mai puțin gras decât uleiul de rozmarin.

În cele din urmă, Khetarpal a spus că este important să ai răbdare. "Va trebui să o folosești de două sau trei ori pe săptămână timp de șase luni pentru a vedea o îmbunătățire semnificativă", a spus ea. "Rămâneți consecvent și acordați-i timp".

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 16 aug 2023, 08:25 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience