La cât timp trebuie să ne spălăm pe cap, pentru a nu agresa scalpul și părul. Mirela Vescan atenționează: „Nu este sănătos!”/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Erick Larregui
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Erick Larregui

Mirela Vescan și Thea Haimovitz au dezvăluit la cât timp trebuie să ne spălăm pe cap, pentru a nu agresa scalpul și părul. 

Mirela Vescan și Thea Haimovitz au scos în evidență în cea mai nouă ediție a emisiunii Mi-Th influencer, cele mai tari ponturi despre părul gras, ars sau agresat, placa de păr și despre tehnica spălatului fără șampon.

La cât timp trebuie să ne spălăm pe cap, pentru a nu agresa scalpul și părul

Una dintre cele mai dese întrebări legate de păr este aceea despre timpul la care trebuie să ne spălăm părul. Mirela Vescan și Thea Haimovitz au dezvăluit la câte zile este sănătos să ne spălăm pe cap.  Potrivit acestora, hairstyliștii recomandă spălarea părului la 4-5 zile, dar în același timp spun că părul „vorbește" și anunță dacă are sau nu nevoie de spălare. Practic, dacă o persoană simte nevoie să se spele pe cap, trebuie să o facă, indiferent de numărul de zile standard. 

„Toți hairstyliștii mari cu care am lucrat mi-au spus că trebuie să te speli pe cap atunci când părul o cere. Începem să ne dăm seama că părul nostru are nevoie să fie spălat. Nu trebuie să numărăm zilelele până să facem asta. Nu este bine să o facem nici zilnic, pentru că nu este sănătos. Un păr gras va deveni și mai gras, iar un păr uscat va deveni și mai uscat. Un sfat ar fi să vă spălați pe cap la patru, cinci zile. ”, a spus Mirela Vescan.

„Dacă în fiecare zi speli un păr gras, îl obligi să facă li mai mult sebum. De exemplu, cei care au acnee, nu au voie să se spele în fiecare zi pe păr, pentru că există tratamente care pot fi puse pe păr. De exemplu, este suficient să pui bicarbonat. Dacă pui bicarbonat și știi să îl scuturi ușor pe păr, poți combina bicarbonatul cu o pudră, îți faci niște cărări și nu va mai fi nevoie să te speli în fiecare zi. Este moarte sigură la un păr gras. Se subțiază rădăcina firului de păr, îl vezi cum se subțiază, cum se rărește, îl vezi că nu mai are putere. Tu când îl speli, nu doar că iei grăsimea de acolo, dar iei și puterea părului de a se regenera. ”, a intervenit Thea Haimovitz 

Cum să stabilizăm părul gras

„Dacă avem un ten gras sau dacă avem acnee, poți ajunge cu tratamentul și la doi ani. Tu poți să stabilizezi să arăți bine mai repede, dacă faci un tratament așa cum trebuie. Pentu o piele care e grasă și vrei să o duci într-o zonă uscată, durează. Poți stabiliza un păr gras și să îl duci spre un păr normal cam în trei luni cu șampoane, cu tratamente potrivite. ”, a spus Thea Haimovitz 

Mirela Vescan a dezvăluit ingredientele minune, care sunt indicate să le punem în balsam, atunci când ne confruntăm cu părul gras. 

”Cumpărăm balsam de păr destinat părului gras, cumpărăm măști destinate părului gras, iar dacă avem o mască este bine să o mai ajutăm puțin. Mai exact, în cantitatea pe care vrem să o aplicăm pe păr, punem un pliculeț de argilă și bicarbonat. Stăm cu această mască mai mult de o oră pe păr. După aceea limpezim părul, ultimul jet de apă să fie rece, și o să simțim diferența. Este important ca ultimul jet de apă să fie rece pentru că apa caldă deschide porii firului de păr, iar apa rece sigilează. În timp, scalpul se echilibrează . Este o tendință în acest an să ne îngrijim scalpul. ”, a explicat Mirela Vescan.

Thea Haimovitz a ținut să precizeze faptul că nu este indicat să ne spălăm cu apă fierbinte, dar nici foarte rece, deoarece sunt stimulente foarte puternice pentru scalp. 

„Apa rece și apa fierbinte sunt niște stimulente foarte puternice pentru scalp. Dacă scalpul este gras, ai nevoie de o apă caldă, dar să nu simți că frige și nu ai nevoie nici de apă foarte rece, chiar dacă este vară.  Aceste extreme se dau deoparte. ”, a spus Thea Haimovitz.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel