Uleiul de cocos, beneficii uimitoare. Trebuie neapărat să-l consumi

Data publicării:
moho01, pixabay
Descriere foto: moho01, pixabay

Uleiul de cocos este unul din cele apreciate uleiuri din lume, versatilitatea sa fiind bine cunoscută, indiferent dacă este folosit în bucătărie, cosmetică sau pentru sănătate.

Uleiul de cocos este recunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra organismului, având o largă aplicabilitate.

Iată 10 beneficii ale uleiului de cocos bazate pe dovezi.

Poate încuraja arderea grăsimilor MCT-urile din uleiul de cocos pot crește numărul de calorii pe care corpul le arde în comparație cu acizii grași cu lanț mai lung. Un studiu a constatat că consumul de 15-30 de grame de MCT pe zi a crescut sursa de energie pe 24 de ore cu 5%.

Poate avea efecte antimicrobiene - Acidul lauric reprezintă aproximativ 50% din acizii grași din uleiul de cocos. Când corpul tău digeră acidul lauric, acesta formează o substanță numită monolaurină. Atât acidul lauric, cât și monolaurina pot ucide agenții patogeni dăunători, cum ar fi bacteriile, virușii și ciupercile, conform unui studiu.

Reduce foamea: O caracteristică interesantă a MCT-urilor este că pot reduce foamea. Acest lucru poate fi legat de modul în care organismul dumneavoastră metabolizează grăsimile, deoarece cetonele pot reduce pofta de mâncare a unei persoane, potrivit unui studiu.

.Poate reduce convulsiile - Cercetătorii studiază în prezent dieta ketogenică, care este foarte scăzută în carbohidrați și bogată în grăsimi, pentru a trata diverse tulburări. Cea mai cunoscută utilizare terapeutică a acestei diete este tratarea epilepsiei rezistente la medicamente la copii, potrivit unui studiu.

Poate crește colesterolul HDL (bun) - Câteva studii au arătat că uleiul de cocos poate crește nivelul din sânge al colesterolului HDL (bun), care este legat de îmbunătățirea sănătății metabolice și de un risc mai mic de boli de inimă.

Vă poate proteja pielea, părul și dinții- Oamenii pot aplica ulei de cocos pe piele, păr și dinți. Studiile sugerează că funcționează ca un hidratant pentru piele, protejează împotriva deteriorării pielii și îmbunătățește sănătatea bucală.

Poate spori funcția creierului în boala Alzheimer- Studiile sugerează că MCT-urile pot crește nivelul cetonelor din sânge, ameliorând potențial simptomele Alzheimer.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel