Tukaram explică importanța detox-ului sufletesc. În ce parte a corpului se depozitează „tristețea”

Sursă foto: Youtube, Unsplash/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Javardh
Descriere foto: Sursă foto: Youtube, Unsplash/ Fain & Simplu cu Mihai Morar, Javardh

Tukaram prezintă importanța detox-ului sufletesc, având în vedere că fiecare emoție, potrivit acestuia, ne modifică structura celulară.

Tukaram (poet al iubirii) este numele pe care Maestrul Vasant Swaha, discipol direct al lui Osho și Papaji, i l-a dăruit discipolului său Paul Avram. celebrul Tukaram este privit de mulți ca un ghid al spiritualității care promovează liniștea și pacea interioară. Cu atât mai mult, protagonistul are parte și de un public critic, care îi condamnă practicile, însă, datorită popularității sale, Tukaram continuă practicile sale, având o bază solidă de fani.

Tukaram, tehnici de detox sufletesc

Cu ocazia unui interviu cu Mihai Morar, Tukaram a vorbit publicului despre detoxul sufeltesc, care este la fel de important ca și cel alimentar. Vedeta a vorbit despre rațiune, conștient și subconștient, iar în absența celei dintâi, celelalte două pot „ieși” la suprafață arătând în acest fel laturi neștiute despre propriile persoane.

„Avem rastelul plin de instrumente. În  prima fază folosim foarte mult scrisul și catharsisul. Scrisul (de mână) este forma de catharsis inițială. Dacă este să ne raportăm la Grecia Antică, Aristotel este primul care folosește termenul de catharsis cu scopul de a asocia emoția pe care o trezește opera artistică în om. Ceea ce exprimă artistul reușește să contamineze publicul, public care intră într-o stare de catharsis- plânge, râde, începe să se raporteze la artistul de pe scenă. În cazul nostru, catharsis este termen luat de la Osho, unul dintre marii maeștrii, care, pentru prima dată în istorie, face publice tehnici de catharsis care înseamnă nimic altceva decât ceea ce se face și în Creștinism, cum este exorcismul. Înseamnă să dai „Satana” afară. „Satana”, în termeni psihologici, înseamnă subconștient și inconștient. Inconștientul este acel profund pe care nu îl atingi, sau îl atingi foarte rar, iar subconștientul îți aparține la nivel personal. Vorbim despre ce capeți transgenerațional și despre ce s-a construit în tine personal de-a lungul vieții tale.”, a  spus maestrul.

Celulele sunt influențate de emoții

Mai departe, Tukaram explică ce înseamnă tehnica bunei respirații, dar și la ce face referire în practicile sale termenul de „Satană”, nefiind sinonim cu denumirea Răului, în termeni biblici. Acesta precizează câteva detalii și despre înmagazinarea tuturor emoțiilor, bune sau rele, în structura celulară și necesitatea detoxului sufletesc.

„În momentul în care utilizezi catharsisul, folosind multe tehnici de respirație, bucata asta de minte rațională este dată deoparte. E ca și cum ai bea ceva, tărie, și la un moment dat, mintea ta rațională nu mai este atât de atentă. Practic, respirația te aduce în punctul ăla. Conștientul și subconștientul încep să iasă la iveală, în timp ce raționalul e „adormit”. Catharsis începe somatizare. Practic, corpul tău începe să dea afară ceea ce el a stocat în interior. Unde credeți că se depozitează toate toxinele de natură emoțională? Este depozitat în celule, la nivel celular. Toate tensiunile pe care avem acumulate în corp, emoții, tristețe, de toate culorile, sunt înmagazinate în masa musculară, inclusiv bucuria. „Satana” este partea inconștientă din noi, pe care noi nu vrem să o vedem sau nu suntem capabili să o vedem.”, a mai explicat vedeta.

Cu toate că practicile lui Tukaram sunt foarte populare atât în Europa, cât și pe alte continente, definițiile mistice ale tehnicilor sale sunt luate în serios de foarte multe persoane. Deși sunt și voci care îi contrazic tehnicile, Tukaram a susținut întotdeauna că nu este un critic al celorlalte religii, ci dimpotrivă, acesta dorește să arate că pentru toți oamenii ar exista aceeași „sursă”.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 05 sep 2023, 19:13 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience