Tudor Gheorghe, devăluiri emoționante despre moartea lui Amza Pellea: "beau cu tine ultimul pahar de vin din viaţa mea"

Data publicării:
Tudor Gheorghe, captură foto Youtube
Descriere foto: Tudor Gheorghe, captură foto Youtube

Tudor Gheorghe a rememorat ultimele întâlniri cu regretatul actor Amza Pellea și discuțiile pe care le-a avut cu dragul său prieten înainte ca acesta să se stingă din viață.

I-a legat o prietenie puternică și, pe lăngă spectacolele pe care le aveau împreună, cei doi mari artiști își spuneau unul altuia toate durerile și toate temerile. 


Invitat în emisiunea „Legendele”, realizată de Dan Negru, Tudor Gheorghe și-a amintit de ultimul spectacol pe care l-a susținut alături de Amza Pellea, la Ineu. 


Regretatul actor nu a mai putut să își susțină spectacolele din cauza problemelor de sănătate. Cei doi s-au întors de urgență la București, acolo unde Amza a fost internat în spital.


Şi când am ajuns la Arad, după spectacol, ne aştepta preşedintele Comitetului de Cultură, un tip minunat de altfel, la restaurant, jos, cu o masă pregătită şi spunea "hai că am adus nişte vin de la Şiria, un vin foarte bun, nişte fripturi, cutare şi beţi şi voi liniştiţi că mâine aveţi spectacole". Aveam două spectacole, pe zi, două, da? Ei bine, m-am dus la Amza în cameră să-l chem şi mi-a zis "băi, Micule, nu merg că nu mă simt bine. Nu mă simt eu bine". Zic "păi ce ai mă? Merg, bei un pahar de vin şi ... ", zice "nu merg, mă, că nu pot să mănânc şi nu pot să beau nimic". Am coborât la nea Titi Bălteanu, impresarul nostru, şi îi zic "nea Titi, Amza nu vrea". Zice, "ei, lasă, lasă, lasă, mă duc eu mai târziu şi îi duc ceva în cameră". A doua zi, de dimineaţă, la micul dejun, Amza n-a venit. Vine nea Titi disperat "lu Amza îi e rău, nu îi e bine. N-a mâncat nimic, nu vrea nici să mănânce, hai la el". M-am dus sus "băi, mergem la un spital, ceva?". Zice "nu, nu, mergem acasă, mergem la Bucureşti direct". Zic "păi avem spectacole, două", la care el "rămâi tu şi faci spectacolele amândouă". Zic "păi ma omoară lumea, că scrie Amza Pellea şi Tudor Gheorge. Eu nu fac aşa ceva, nu se poate". Ne-am luat bilete de avion şi am venit la Bucureşti, la Elias direct. Venise în ţară primul tomograf. Nu intra oricine la Elias, însă Amza era Amza”, a dezvăluit Tudor Gheorghe în emisiunea „Legendele”, realizată de Dan Negru.

Acela a fost momentul în care medicii i-au dat cel mai dur prognostic:


 „Şi l-au dus, l-au pus, l-au scanat. A ieşit doctorul şi mi-a spus "nea Mărin al nostru se duce. Cancer. Stadiu terminal"”, a mai spus Tudor Gheorghe.

Artistul povestește că acela a fost declinul sănătății prietenului său. Zilele ce au urmat au fost un lung șir de încercări de a stabiliza boala și de a prelungi, măcar puțin, viața marelui actor.

Aşa că ultimul spectacol făcut a fost la Ineu, cu Amza. Pe urmă am plecat în America. El începuse tot felul de tratamente. Îl trimise Păunescu la un ... ceva, alternative d-astea, nu mai ştiu cum îl chema. Un tip minunat, de altfel, că îl simţea, aşa, punea mâna şi simţea energia unde îl doare. Trecuse Amza pe nu ştiu ce verdeţuri, pe ovăz. M-am dus la el să-i spun că plec în America. El slăbise, stătea întins în pat, şi mi-a zis "băi, Micule, când te întorci, nu mă mai găseşti". Eu zic "ce vorbă e asta mă? Hai, mă, fi cuminte că abia aştept să vin şi să plecăm dracu în turneu din nou că aşa de frumoasă a fost toată perioada aia în care am făcut spectacole". Aşa am început eu să vorbesc, să spun. El zice "Domnico, adu un pahar de vin", iar apoi către mine "beau cu tine ultimul pahar de vin din viaţa mea"”, a dezvăluit Tudor Gheorghe, potrivit Observator.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel