Tudor Chirilă, mesaj dur de Ziua Copilului: „România nu-și iubeste copiii”

Data publicării:
Tudor Chirilă, captură Video YouTube
Descriere foto: Tudor Chirilă, captură Video YouTube

Tudor Chirilă a lansat un mesaj dur, chiar de Ziua Copilului. 

Tudor Chirilă a tras un semnal de alramă, chiar de Ziua Copilului. Actorul este foarte implicat în ceea ce privește educația copiilor din România, astfel că a ținut să transmită și un mesaj în această zi specială dedicată copiilor. 

Tudor Chirilă, mesaj dur de Ziua Copilului

”Încă o zi în care ne prefacem că copiii sunt în centrul societății noastre. Înca o zi în care vorbim despre lumea pe care ar trebui s-o construim pentru copiii noștri sau despre încrederea pe care ar trebui să le-o insuflam. Nu mai vorbesc de dragoste. Ieri am fost invitat la un podcast la liceul Emanuil Gojdu din Oradea și apoi la o întâlnire cu elevi de la același liceu. Din discuție a reieșit cumva că întrebările pe care le are generația asta sunt legate de nesiguranța profesională, lipsa orientării în zona asta și paralelismul școlii cu viața. Școala noastra nu pregătește copiii pentru viață. Copiii ăia pe care îi sărbătorim azi și cărora le atribuim viitorul nostru. Azi e ziua copilului. Da, e frumos să fii copil când ai măcar siguranța zilei de mâine. Ce se întâmplă cu restul: cei pentru care familiile nu au bani ca să-i țină în școală, mamele copile care fac copii în urma abuzurilor adulților,  ce se întâmplă cu cei care cresc în familii dezorganizate predestinați să devină la rândul lor ba alcoolici, ba infractori sau în cel mai bun caz șomeri dependenți de un ajutor social absurd de mic?

Tudor Chirilă, dezvăluire sensibilă despre familia sa: „Mama a pierdut o sarcină”

România nu-și iubeste copiii. E un adevăr pe care dacă l-am accepta și recunoaște colectiv am face un bine enorm societății noastre. Și copiiilor. Dar pe noi bolile noastre sociale ne sperie. Și preferăm să băgăm mizeria sub preș. Că poate e inspecție și nu dăm bine. Azi e 1 iunie. Copiii norocoși se bucură de activități cu părinții. Ceilalți…

Las mai jos raportul World Vision Romania despre bunăstarea copilului din mediul rural. Merită citit, deși nu e o lectură ușoara. Dar e una necesară ca să nu ne mai amăgim la nesfârșit cu iluzia că copilul e în centrul societății? https://bit.ly/38VzFkd”. , a scris actorul  pe pagina sa de socializare.

Tudor Chirilă: „Ce se întâmplă cu cei care sunt la marginea societății, cei care nu sunt acceptați, nu sunt tolerați?”

Tudor Chirilă, cea mai importantă lecție pentru băieții săi

Tudor Chirilă este extrem de discret când vine vorba de viața sa personală. Cu toate astea, în cadrul emisiunii „Interviurile Spectacola”, realizată de Georgiana Ioniță, actorul a vorbit despre cei doi fii ai săi și despre lecțiile pe care vrea ca aceștia să le învețe de la el. Acesta spune că fii săi îl roagă să nu mai petreacă așa mult timp la repetiții sau în turnee, însă artistul încearcă le explice faptul că iubește ceea ce face și nu este un chin pentru el. Mai mult, Tudor Chirilă și-ar încuraja copiii către acest domeniu, chiar dacă este foarte greu de realizat în țara noastră, spune el.

"E greu pentru orice tânăr artist în momentul ăsta, dar nu e imposibil. Sectorul independent este  lipsit de sprijin. Este foarte greu, pentru că nu avem politici și practici. Un copil care vrea să se facă artist în România are un drum mult mai greu decât orice alt copil dintr-o țară occidentală. Nu există infrastructură și politici culturale care să ducă la un statut al artistului. Statul nu încurajează niciun fel de formă de asociere, pentru că statul este inert. Suntem într-o junglă așa.", a spus Tudor Chirilă în cadrul emisiunii „Interviurile Spectacola”.

Citește continuarea AICIGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel