Tu știi cum să-ți alegi protecția solară? Cele mai recomandate tipuri de creme pe timpul verii

Data actualizării: | Data publicării:
Unsplash.com
Descriere foto: Unsplash.com

Vara este anotimpul preferat al multora dintre noi, însă expunerea prelungită la soare poate avea efecte dăunătoare asupra pielii. Pentru a ne proteja eficient, este esențial să alegem crema solară potrivită.

 

1. Cremele Solare cu Spectru Larg (Broad Spectrum)

Aceste creme protejează împotriva razelor UVA și UVB. Razele UVA pătrund adânc în piele și pot cauza îmbătrânirea prematură și cancerul de piele, în timp ce razele UVB sunt responsabile pentru arsurile solare. Specialiștii recomandă folosirea unei creme cu spectru larg, marcată cu SPF (Factor de Protecție Solară) de cel puțin 30.

2. Cremele Solare Minerale

Cremele solare minerale, cunoscute și sub numele de fizice, conțin oxid de zinc și dioxid de titan. Aceste ingrediente reflectă razele UV de pe suprafața pielii. Ele sunt ideale pentru persoanele cu piele sensibilă, deoarece sunt mai puțin susceptibile de a provoca iritații în comparație cu cremele solare chimice.

3. Cremele Solare Chimice

Aceste creme conțin ingrediente precum avobenzona, octinoxat și oxibenzona, care absorb razele UV și le transformă în căldură. Cremele chimice sunt ușor de aplicat și se absorb rapid în piele. Totuși, unele studii sugerează că anumite ingrediente chimice pot cauza reacții alergice sau dezechilibre hormonale, motiv pentru care trebuie alese cu atenție, preferându-se variantele aprobate de dermatologi.

4. Cremele Solare cu rezistență la apă

Pentru cei care petrec mult timp în apă sau transpira excesiv, cremele solare rezistente la apă sunt esențiale. Acestea oferă protecție timp de 40 până la 80 de minute de activitate în apă. Este important să reaplicați crema după acest interval pentru a menține protecția eficientă.

5. Cremele Solare cu antioxidanți

Anumiți producători adaugă antioxidanți în cremele solare pentru a oferi o protecție suplimentară împotriva deteriorării pielii cauzate de radicalii liberi generați de expunerea la soare. Vitamina C, vitamina E și extractele de ceai verde sunt antioxidanți frecvent utilizați. Aceste creme sunt benefice pentru menținerea sănătății și tinereții pielii.

6. Cremele Solare pentru copii

Pielea copiilor și a persoanelor cu sensibilitate crescută necesită formule delicate, fără parfumuri și coloranți care ar putea irita. Cremele solare minerale sunt de obicei preferate pentru aceste categorii, datorită profilului lor blând.

7. Spray-urile și loțiunile solare

Spray-urile solare sunt convenabile și ușor de aplicat, mai ales pe zonele greu accesibile. Cu toate acestea, este important să vă asigurați că aplicați o cantitate suficientă și că pulverizați într-un mediu fără vânt pentru a evita inhalarea. Loțiunile solare, pe de altă parte, asigură o aplicare uniformă și sunt preferate pentru față și corp.

8. Cremele Solare colorate

Aceste creme oferă protecție solară și, în același timp, uniformizează tenul, acționând ca un fond de ten ușor. Ele sunt ideale pentru cei care doresc o protecție discretă cu un aspect natural.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel