Trupa Amadeus, album aniversar, la 20 de ani de la înfiinţare

Data actualizării: | Data publicării:
Trupa Amadeus. photo: Razvan Leucea
Descriere foto: Trupa Amadeus. photo: Razvan Leucea

Trupa Amadeus lansează miercuri, la 20 de ani de la înfiinţare, albumul aniversar "Joy", care conţine 14 piese în genul new age, cu influenţe cinematic, gospel, new classical şi din muzica tradiţională a mai multor culturi.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, trupa a ales ca lansarea să aibă loc pe 25 noiembrie, când se marchează Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor, Andreea, Patricia, Bianca şi Laura luându-şi angajamentul de a lupta activ, constant şi pe termen lung pentru această cauză. Veniturile din vânzarea albumului vor fi donate pentru lupta împotriva violenţei domestice.

"Joy" este un album 100% independent, realizat prin forţe proprii, "cu multe sacrificii, dar şi multe bucurii".

"E un album atipic pentru zilele noastre, când muzica se face la normă. A crescut în câţiva ani, piesă cu piesă, iar fiecare cântec are povestea lui. Interacţiunile noastre cu scene din zeci de ţări de pe patru continente, concertele în care am simţit că muzica este vibraţia unitară din sufletele a sute de mii de oameni de culori, religii şi etnii diferite, toate acestea au adăugat câte o notă, câte un ritm la piesele noastre. Albumul acesta este o oglindă a ceea ce fiecare dintre noi patru este în acest moment şi a tot ceea ce noi patru suntem împreună", a declarat Andreea.

Instrumentistele au colaborat pentru acest album cu compozitorul Xenti Runceanu, fratele Andreei, care semnează compoziţia şi producţia muzicală, dar şi cu percuţionistul maldivian Faizan.

Amadeus lansează şi single-ul "Joy", al cărui videoclip a fost filmat în vară, într-o tabără de creaţie din mijlocul naturii, în care s-a definitivat albumul.

Veniturile rezultate din vânzarea albumului vor fi direcţionate pentru lupta contra violenţei domestice Fundaţiei Sensiblu.

"În viitorul apropiat ne dorim să facem cât mai multe întâlniri online cu femeile afectate de violenţă domestică, în care să le insuflăm curaj, să le aducem bucuria muzicii şi să le asigurăm că nu sunt singure", a afirmat Patricia.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel